Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye Yardım Geçişleri Durduruldu - Son Dakika
Güncel

Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye Yardım Geçişleri Durduruldu

Mürşitpınar Sınır Kapısı\'ndan Kobani\'ye Yardım Geçişleri Durduruldu

– ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan PYD denetimindeki Kobani'ye insan ve yardım araçlarının geçişi durduruldu.

17.02.2016 19:18

– ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan PYD denetimindeki Kobani'ye insan ve yardım araçlarının geçişi durduruldu.

Suruç'un karşısında PYD denetimindeki Kobani'ye, IŞİD militanlarının saldırısıyla 200 bin Suriyeli sınırı geçerek Türkiye'ye sığınmıştı. 4 ayı aşkın süren çatışmaların ardından geçen yıl Ocak ayında IŞİD militanları püskürtüldü ve Kobani'nin denetimi yeniden PYD'de geçti. Kobani'de IŞİD'in püskürtülmesi üzerine haftanın 2 günü Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan karşıya geçişine izin verilmesi üzerine 10 aylık süreçte Kobani'ye 3 bin 570 insani yardım TIR'ı, 18 bin 330 ton inşaat malzemesi ulaştırıldı. IŞİD tehdidi nedeniyle Türkiye'ye sığınan 200 bin dolayında Suriyeliden 111 bin 200'ü gönüllü olarak Kobani'ye döndü. Suriye sınırındaki Azez bölgesinde PYD denetimindeki bölgelerden ateş açılması ve Türkiye'nin Fırtına obüsleriyle mmisillemesi üzerine; Mürşitpınar Sınır Kapısı, ikinci bir karara kadar tüm geçişlere kapatıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye Yardım Geçişleri Durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement