Muşlu Kızlar Köylerine Ortaokul İstiyor - Son Dakika
Güncel

Muşlu Kızlar Köylerine Ortaokul İstiyor

Muşlu Kızlar Köylerine Ortaokul İstiyor

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Çataklı köyündeki kız öğrenciler, köylerine ortaokul yapılmasını istiyor.

04.06.2013 11:10

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Çataklı köyündeki kız öğrenciler, köylerine ortaokul yapılmasını istiyor. Köyünde 50'den fazla kız öğrencinin ortaokul olmadığı için okuyamadığından yakınan Muhtar Kemal Korkmaz, "Kızlarımız okumak için can atıyor" dedi.

Bulanık ilçesine 30 kilometre uzaklıkta 1180 nüfuslu Çataklı köyünde 4 sınıflı bir ilkokulun olduğunu belirten Muhtar Kemal Korkmaz, kızların ilkokuldan sonra eğitimlerine devam edemediklerini söyledi. Köyde ortaokul ve liseye gidemeyen 50'den fazla kız öğrencinin olduğunu bildiren Korkmaz, "Şehirdeki yatılı okullara kızlarımız gitmek istemiyor. Ortaokul veya yatılı ortaokul yapılırsa köyümüzdeki kızlarla birlikte diğer köylerdeki kızlar da yararlanır. Kızlarımız okumak için can atıyor" diye konuştu.

İlkokulu bitiren 4 kızının ortaokul olmadığı için eğitime devam edemediğini anlatan Gülistan Arslan, "Kızlarımdan biri 16, diğeri 18 yaşında. Şimdi köyümüzde ortaokul yapılsa yaşları büyük olmasına rağmen okula gönderirim" dedi.

İlkokul 5'inci sınıfı bitirdikten sonra okula gidemediğini söyleyen Maria Korkmaz ise tek isteğinin okumak olduğunu söyledi. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muşlu Kızlar Köylerine Ortaokul İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement