Mustafapaşa'ya 1 Milyon Turist Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Mustafapaşa'ya 1 Milyon Turist Bekleniyor

Mustafapaşa\'ya 1 Milyon Turist Bekleniyor

Ürgüp'e bağlı Mustafapaşa Beldesi'ndeki tarihi ve turistik yerlerde, çalışmaların sürdüğü belirtildi.

25.06.2013 17:36  Güncelleme: 10:52

Kapadokya'nın en büyük açık hava müzesi konumundaki Ürgüp İlçesi'ne bağlı Mustafapaşa Beldesi'nde bulunan tarihi ve turistik merkezlerde, 1 milyona yakın kişinin ziyaret etmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, 1924 yılındaki yapılan Mübadele öncesinde Rum ve Yunanlılar'ın yoğunlukta yaşadığı ve Sinasos adını verdikleri Mustafapaşa Beldesi'nde, halen 36 kilise, 6 yeraltı şehri, 390 kadar da tarihi konak bulunduğunu belirtti. Mustafapaşa'nın tarih, doğa ve kültür değerlerini kapsayan çok sayıda varlığa sahip olduğunu kaydeden Ak, şöyle dedi:

"36 kilise, 6 yeraltı şehri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca tescili yapılmış 140, henüz tescili yapılmamış 250 olmak üzere toplam 390 tarihi konağa sahibiz. Tescili yapılmış konaklardan başkanlığa seçildiğim günden bu yana, 36 konağın restorasyon projesini Anıtlar Kurumu'ndan onaylattık. Bunlardan 20'sinin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kalan 16 konağın da restorasyonu devam ediyor. Yine yaptığımız çalışmalarla mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olan tarihi kiliselerin tahsisini belediyeye kazandırdık. Restorasyonlarına başladığımız Aynikola Kilisesi'nin restorasyon çalışmaların bitmesiyle birlikte Mustafapaşa, Kapadokya'nın en büyük açık hava müzesi haline gelmekle birlikte Kapadokya turizmini değiştirecek uluslararası Oryantring, Yamaç paraşüt, çok amaçlı 24 kilometre vadi yürüyüşleriyle doğa sporların merkezi konumuna getirilerek Mustafapaşa beldesinde turizmin hak ettiği noktaya getirilmesi için yaptığımız çalışmaların şekillenmesi ile birlikte, bu yıl sonuna kadar 1 milyon turistin ziyaret etmesini bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafapaşa'ya 1 Milyon Turist Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement