NALAS BAŞKANLIĞINI M. ERGÜN TURAN ÜSTLENDİ - Son Dakika
Güncel

NALAS BAŞKANLIĞINI M. ERGÜN TURAN ÜSTLENDİ

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), üyesi olduğu Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) başkanlığını 2023-2024 dönemi için devraldı.

15.03.2023 14:38  Güncelleme: 15:10

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), üyesi olduğu Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) başkanlığını 2023-2024 dönemi için devraldı. NALAS Başkanlığını MBB Başkan Vekili ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan üstlendi.

NALAS'ın 2023-2024 yılı başkanlığı, İstanbul'da düzenlenen Genel Kurul Toplantısı'nda devir teslim töreni ile MBB Başkan Vekili ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'a geçti.

'NALAS'IN KAPSAMINI GENİŞLETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

Toplantıda konuşan M. Ergün Turan, 'Ağın gücünü üyelerinden, yani siz yerel yönetim birlikleri ve üyeleriniz olan yerel yönetim yetkililerinden geldiğine olan inancımla NALAS Başkanlığı görevini devralıyorum. Bölgemizdeki her şehir ve belediye NALAS'ın bilgi, deneyim ve uzmanlığından yararlanabilir. Başkanlığım sırasında, tüm Güneydoğu Avrupa'yı kapsayacak şekilde NALAS'ın kapsamını genişletmek için çalışacağım' açıklamasını yaptı.

Turan, '2023'e, bugün resmiyete dökeceğimiz, 2023-2027 yıllarını kapsayan yeni bir stratejiyle başlıyoruz. NALAS'ın artık dış kurumsal destek şemsiyesi altında olmadığı durumlarda bile, NALAS'ın yeni stratejisinin uygulanmasına öncülük etmeyi ve desteklemeyi taahhüt ediyorum. NALAS'ın misyon ve hedeflerine ulaşmak için her zamankinden daha güçlü ve kararlı olduğuna inanıyorum' dedi.

'GÜÇLERİ BİRLEŞTİRİNCE BAŞARILIYIZ'

Ergün Turan son olarak şunları söyledi:

'Bu yeni strateji bağlamında NALAS esas odağı olan Balkanlar'daki yerel yönetim birliklerini güçlendirme hedefiyle çalışmaya devam edecek. Aynı zamanda bu odadaki herkes için büyük önem teşkil eden sürdürülebilir kalkınma, kamusal hizmetlerin dijitalleşmesi, kentlerin dayanıklılığı ve sosyal kapsayıcılık konularına da odaklanmayı sürdürecek. Önümüzde çok iş var, fakat birlikte çalışıp güçlerimizi birleştirdiğimizde ne kadar başarılı olduğumuzu biliyorum.'

NALAS'ın Birinci Başkan Vekili Bar Belediye Başkanı ve Karadağ Belediyeler Birliğini temsilen Dusan Raicevic olurken ikinci Başkan Vekili Rijeka Belediye Başkanı ve Hırvatistan Şehirler Birliğini temsilen Marko Filipovic Raicevic oldu.

NALAS'ın üçüncü Başkan Vekili ise Romanya Belediyeler Birliğini temsilen Vulcana Bay Belediye Başkanı Sayın Emil Draghici oldu.

NALAS HAKKINDA

Güney Doğu Avrupa'daki yerel yönetim birliklerinden oluşan bir ağdır. Merkezi, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan ağ, Güney Doğu Avrupa'da 80 milyondan fazla vatandaşı tarafından doğrudan seçilen yaklaşık 9000 yerel yönetimi temsil eden 13 yerel yönetim birliğini bir araya getirmektedir. MBB, 2008 yılından beri NALAS üyesidir.

NALAS Başkanlığı ise dönüşümlü başkanlık rotasyon sistemine göre üye yerel yönetim birlikleri tarafından üstlenilmektedir. 2022-2023 dönemi NALAS Başkanlığını, Leskovac Belediye Başkanı & Sırbistan Şehirler ve Belediyeler Birliği Başkanı (SCTM) Goran Cvetanovi? yapmaktaydı.

NALAS BAŞKANLIĞINI M. ERGÜN TURAN ÜSTLENDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel NALAS BAŞKANLIĞINI M. ERGÜN TURAN ÜSTLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement