Nijerya'da 5. Asya Film Festivali düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da 5. Asya Film Festivali düzenlendi

Nijerya\'da 5. Asya Film Festivali düzenlendi

Nijerya'nın başkenti Abuja'da, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen 5. Asya Film Festivali'ne büyükelçiler, konsoloslar ve davetliler katıldı. Festivalde Asya ülkelerinin kültürel yapılarını yansıtan filmler gösterildi ve yemekler ikram edildi.

04.12.2023 16:27  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya'nın başkenti Abuja'da, Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) "5. Asya Film Festivali" düzenlendi.

Abuja YEE'nin ev sahipliğinde yapılan ve 5 gün süren festivale, Nijerya'da faaliyet gösteren 12 farklı ülkenin kültür merkezi temsilcilerinin yanı sıra büyükelçiler, konsoloslar, kültür ataşeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Nijerya YEE Müdürü Musa Erbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin büyükelçiliklerin himayesinde olması ve film gösterimine bizzat katılmaları 5. Asya Film Festivali'ni çok anlamlı kıldığını belirtti.

Film gösterimine 12 ülkenin büyükelçisi ve misyon şeflerinin yanı sıra Nijerya halkının da katıldığını aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

"Gelen konuklarımıza kültür merkezimizi tanıtma imkanımız oldu. Enstitümüz hem konum hem de mekansal kullanışlılığı açısından gelen misafirler tarafından çok beğenildi. Özellikle Nijeryalı misafirlerimiz Kültür Merkezimizi her anlamda yakından tanıma fırsatı buldular."

Erbaş, festivalde farklı Asya ülkelerinin kültürel yapısını yansıtan filmlerin gösteriminin yapıldığını kaydederek aynı zamanda o ülkelerin kültürünü yansıtan yemek ve içecek ikramlarının yapıldığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da 5. Asya Film Festivali düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement