Vatandaşlar şaşkın! Nisan ayında yağan kar karayolunu beyaza bürüdü - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlar şaşkın! Nisan ayında yağan kar karayolunu beyaza bürüdü

Sivas'ta Zara ve Suşehri ilçelerini birbirine bağlayan Geminbeli geçidinde kar yağışı etkisini gösteriyor. Bahar ayı içinde yaşanan kar yağışı vatandaşlarda şaşkınlık yaşattı.

06.04.2023 15:27  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tam havalar ısında derken Nisan ayında yağan kar görenleri hayrete düşürdü. Kentte dün gece etkisini gösteren yağmur yükseklerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı sonrası Sivas'ın Suşehri ve Zara ilçelerini birbirine bağlayan 2010 rakımlı Geminbeli geçidini adeta beyaza bürüdü. Kar yağışının ardından Karayollarına bağlı ekipler ulaşımda herhangi bir aksama olmaması için yağışın ilk saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Kar yağışı bazı vatandaşların şaşırmasına neden oldu.

"GÜVENLİ YOLCULUK İÇİN KIŞ LASTİĞİ ŞART"

İş seyahati gereği Sivas'ta bulunduğunu ve kış lastiğinin önemli olduğunu vurgulayan Necmi Yazgı, "Kar havası görmek amacıyla özellikle bu yol güzergahını tercih ettim. Aracıma kış lastiklerini Ekim ayında taktırır Nisan ayı sonunda çıkartırım. Güvenli bir yolculuk için kış lastiğini çıkartmak için asla aceleci davranılmamalı" dedi.

Nisan ayında yağan kar karayolunu beyaza bürüdü

"BU ZAMANDA KAR GÖRMEK İLGİNÇ"

Bu ayda kar görmenin ilginç olduğunu söyleyen Şakir Çelik, "Bizim memleketimizde bu zamanlarda asla kar olmaz. Zaten bu sene yağışta olmadı karda görmedik. Burada şu an gördüğüm kar yağışı için hayretler içindeyim bu zamanda kar görmek oldukça ilginç" açıklamasında bulundu.

Nisan ayında yağan kar karayolunu beyaza bürüdü
Vatandaşlar şaşkın! Nisan ayında yağan kar karayolunu beyaza bürüdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatandaşlar şaşkın! Nisan ayında yağan kar karayolunu beyaza bürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement