Öğrenci Andının Kaldırılması - Son Dakika
Güncel

Öğrenci Andının Kaldırılması

Öğrenci Andının Kaldırılması

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik doğrultusunda İzmir'deki ilkokullarda öğrenci andı son kez okundu İzmir Milli Eğitim Müdürü Bardakcı: "Bu maddeleri kurumlarımıza, okullarımıza bugün resmi yazıyla tebliğ edeceğiz, bundan sonraki uygulamalar bu çerçevede olacak"

08.10.2013 11:53

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik doğrultusunda İzmir'deki ilkokullarda öğrenci andı son kez okundu .

Sabah saatlerinde okula gelen öğrenciler, sıraya girdi, öğrenci andını okudu.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değşikliği ile "öğrenci andı" başlıklı 12. maddenin yürürlükten kaldırıldığını belirtti.

Resmi Gazete'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikte de değişiklik yapıldığını kaydeden Bardakcı, şöyle konuştu:

"Bu maddeleri kurumlarımıza okullarımıza bugün resmi yazıyla tebliğ edeceğiz. Bundan sonki uygulamalar bu çerçede olacak. Andımız bugün son kez okullarda okundu. Kılık ve kıyafet ile ilgili de, özgürlükler çerveçesinde değerlendirirsek tüm öğretmenler, kamu personeli kendi düşüncesi, yaşam tarzı, özgürlük dünyası neyi kapsıyorsa o şekilde davranacak. Toplumun bu anlamda saygı alanının genişlediğini düşünüyorum. Bu konuda herkes birbirine hoşgörülü davrancaktır." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenci Andının Kaldırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement