Öğrenci evleriyle ilgili tartışma Laçiner - Son Dakika
Güncel

Öğrenci evleriyle ilgili tartışma Laçiner

Öğrenci evleriyle ilgili tartışma Laçiner

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, öğrenci evleri odaklı tartışmalara ilişkin "Bu mesele, bir özgürlük meselesi değil, salt bir ahlak meselesi de değil. ...

08.11.2013 16:30

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, öğrenci evleri odaklı tartışmalara ilişkin "Bu mesele, bir özgürlük meselesi değil, salt bir ahlak meselesi de değil. Bu, ahlak meselesinin ötesinde bir sorundur" dedi.

Laçiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 15-20 yılda 150'den fazla üniversite kurulduğunu hatırlattı.

Öğrenci evleriyle ilgili konuların tartışılmasını çok sağlıklı bulduğunu belirten Laçiner, öğrencilerin nerede barındığı ve hangi koşullarda yaşadığının çok önemli olduğunu anlattı.

Her ilde en az bir üniversite bulunduğuna dikkati çeken Laçiner, "Pek çok öğrenci, anne ve babasından uzakta yaşıyor. Bu şartlar altında tabii öğrenciler memleketlerini, ailelerini özlüyor. Gittikleri yeni yerde, liseden mezun olduktan sonra sosyal baskı ve sosyal bağlardan ayrılmış ve kopmuş oluyorlar. Memleket özlemi, tek başına kalmışlık gibi sıkıntılar ekonomik sorunlarla birleşince yalnız başlarına kalıyorlar" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenci evleriyle ilgili tartışma Laçiner - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement