Öğrenci Velileriyle Polis Arasında Arbede - Son Dakika
Güncel

Öğrenci Velileriyle Polis Arasında Arbede

Öğrenci Velileriyle Polis Arasında Arbede

Bartın İnönü İlköğretim Okulu'nda kura gerginliği yaşandı.

14.09.2012 14:54

Bartın İnönü İlköğretim Okulu'nda kura gerginliği yaşandı. Polis ile öğrenci velileri arasında arbede çıktı.

Bartın'da meydana gelen olayda, İnönü İlköğretim Okulu'nda birinci sınıfa başlayan 210 öğrenci için sınıfların belirlemesi yapıldı. Bu duruma itiraz eden 5 öğrenci velisi, Valilik makamına verdiği dilekçe ile kura çekilmesini istedi. Bu sırada bir haftadır birinci sınıfa giden ve adaptasyon sürecini tamamlayan 205 öğrencinin velisi kura çekimine itiraz etti. Okul önünde toplanan öğrenciler, alkışlarla Milli Eğitim Müdürlüğü'nü protesto etti. Okul idarecilerinin ikna çalışmaları yetersiz kaldı. Bu sırada okul önüne gelen çevik kuvvet ekibi ile öğrenci velileri arasında arbede yaşandı. Bazı öğrenci velileri polisle gerginlik yaşadı. Daha sonra yaklaşık 100 kişilik öğrenci velisi yaklaşık 3 kilometre yürüyerek Bartın Valiliği'ne geldi. Öğrenci velileri, içlerinden seçtiği 7 temsilci ile Bartın Valisi Bülent Savur ile bir görüşme yaptı.

ÖĞRENCİ VELİSİ BAYILDI

Bu sırada valilik bahçesinde bekleyen öğrenci velilerinden Sevgi Gülmez bayıldı. Stres yüzünden bayıldığı belirtilen kadına ilk müdahaleyi yine öğrenci velileri yaptı. Yaşlı kadının torunu Havva Nur Geçer'in anneannesine gofret vermesi herkesi duygulandırdı. Yaşlı kadın ve torunu olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibiyle Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bartın Valisi Bülent Savur ile görüşen öğrenci velileri, 205 dilekçenin Pazartesi günü Bartın Valiliği'ne verileceğini ve okul idaresi tarafından uygulanan yönetim şeklinin devam edeceğini söyledi. Öğrenci velileri, "Bartın Valisi Bülent Savur'a teşekkür ederiz. Bizlere çok destek oldu. Dilekçelerimizi Pazartesi günü makamında bekliyor. Eski sisteme devam ediyoruz. Yani kura çekilmeyecek" dedi.

Öğrenci velileri, valilikteki görüşmenin ardından olaysız dağıldı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenci Velileriyle Polis Arasında Arbede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement