Öğrencilerin Deprem Mimari Projesi Dünya Birincisi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Deprem Mimari Projesi Dünya Birincisi

Öğrencilerin Deprem Mimari Projesi Dünya Birincisi

UAÜ ikinci sınıf öğrencileri Büşra Böcekli, Ahmet Siar ve Gantulga Ganghuyag, ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenen Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda önemli bir başarıya imza attı.

19.04.2016 15:40

UAÜ ikinci sınıf öğrencileri Büşra Böcekli, Ahmet Siar ve Gantulga Ganghuyag, ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenen Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda önemli bir başarıya imza attı. Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü (EERI) tarafından düzenlenen yarışmada UAÜ öğrencileri, geliştirdikleri proje ile genel değerlendirmede beşinci, mimari değerlendirme kategorisinde ise dünya birincisi oldu.

Yarışmaya depreme dayanıklı model bina ile katılan öğrencilerin salyangoz kabuğundan yola çıkarak inşa ettikleri bina maketi, 'sarsma tablası' üzerinde daha önce yaşanmış 3 farklı deprem etkisi altında test edildi ve dayanıklılığıyla ödüle layık görüldü.

Öğrenciler, Türkiye'deki deprem gerçeğinden yola çıkarak bir şeyler yapmak istediklerini belirterek, "Maliyeti az, dayanıklı ve şık tasarımlı bir bina tasarladık. Sağlam temelli ve çeliklerin ise çaprazlama sistemiyle kullanıldığı maketimiz üç farklı deprem etkisi altında da yıkılmadı. Projemizi hayata geçirmek en büyük hedefimiz" dedi.

Öğrencilerin aldığı başarıdan gurur duyduklarını ifade eden danışman hocalar Yrd. Doç. Dr. Emre Demir ve Doç. Dr. Güven Kıymaz, "Öğrencilerimizin bu seviyeye ulaşması bizleri çok mutlu etti" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Deprem Mimari Projesi Dünya Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement