Öğretmene Dayağa 'Balon'lu Tepki - Son Dakika
Güncel

Öğretmene Dayağa 'Balon'lu Tepki

Öğretmene Dayağa \'Balon\'lu Tepki

Adana'da Orhangazi Ortaokulu'nda bir öğretmenin darp edilmesini kınamak için sendikalar okul önünde eylem yaptıktan sonra, temsili olarak balonla Milli Eğitim Bakanlığı'na mektup gönderdi.
Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi,...

25.11.2013 13:58

Adana'da Orhangazi Ortaokulu'nda bir öğretmenin darp edilmesini kınamak için sendikalar okul önünde eylem yaptıktan sonra, temsili olarak balonla Milli Eğitim Bakanlığı'na mektup gönderdi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Orhangazi Ortaokulu'nda 22 Kasım'da meydana gelen olayda, geçen yıl mezun olan bir öğrenci okula girmek istedi ancak iddiaya göre nöbetçi öğretmen Hasan Halaylar eski öğrencinin okula girmesine izin vermedi. Bunun üzerine şahıs okulun duvarından atlayarak okula girmek istedi. Ancak öğretmen bunu fark ederek okulun bahçesinden genci çıkarmak isteyince öğretmen ve eski öğrenci arasında tartışma çıktı. Genç, öğretmeni darp ederek kaçtı.

Hasan Halaylar darp edildiğine dair rapor alırken, bugün ise Adana'daki eğitim sendikaları okulun önünde ortak bir basın açıklaması yaptı.

Sendikalar adına açıklama yapan Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, öğretmenlere yapılan saldırıları kınadıklarını belirtti. Suç işleyen herkesin cezasını çekeceğini söyleyen Köse, "Öğretmenler okullarda sürekli öğrenci şiddeti gördüğü için çok tedirgin. Bunu kınamak için Milli Eğitim Bakanlığı Nabi Avcı'ya balonla mektup göndereceğiz. Bugün burada yarın başka yerde oluşacak, elinde sadece kalem olan öğretmenleri korumayanları kınıyorum" dedi.

Basın açıklamasının ardından öğretmenler uçan balona "Bir şeyi yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz. Unutmayın şiddetin masumu değil, mağduru olacağı gerçeğini artık anlayınız" yazılı mektubu iliştirdiler. Öğretmenler daha sonra balonu ateş yakarak temsili olarak bakana göndermek istedi. Ancak bazı öğretmenler balonun ateşini yakamayınca, balonları gönderemedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğretmene Dayağa 'Balon'lu Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement