Öğretmenler Günü'nde Eğitime Destek - Son Dakika
Güncel

Öğretmenler Günü'nde Eğitime Destek

Öğretmenler Günü\'nde Eğitime Destek

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2,5 milyon öğrenciye virüs bulaştıracak

23.11.2011 14:34

NT Mağazaları'nın desteğiyle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Liseler Arası Münazara Etkinliği düzenledi. Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi ve Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi arasında yapılan münazaranın sonucunda berabere kalındı. Her iki ekibinde çok iyi hazırlanarak konularına hâkim olduğu kanaatine varılarak iki liseye de 1085'er puan verildi.

Yarışmacı okulların üstünlük sağlaması değil, okuma kültürü kazanmanın ve kazandırmanın öneminin vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen münazarada "Oku, Araştır, Düşün, Konuş" başlığı ile yarışan gençler, performanslarıyla öğretmenlerini etkiledi.

Münazarada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okuma alışkanlığının yayılması için öğrencilere kitap okumalarını öğütleyerek, "Buradan İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürü ve öğretmen arkadaşlarıma sesleniyorum. İstanbul'da 2,5 milyon öğrenci var. Kitap okuma alışkanlığını bir virüs gibi bütün örencilere bulaştıralım" dedi.

Etkinliği değerlendiren NT Mağazaları Genel Müdür Yardımcısı Murat Kara, öğretmenler gününde gençlerin eğitimine yönelik bir etkinlik gerçekleştirerek farklı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Kara, "Eminim bu etkinlik öğretmenlerimizi de memnun etti. Buradan genç arkadaşlarımızı kutluyorum. Kendileri gibi okuma alışkanlığına sahip ve muhakeme yeteneği gelişmiş, araştıran, düşünen nesillere Türkiye'yi emanet edeceğimiz için mutluyum" dedi.

NT Mağazaları'nın desteğiyle 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Liseler Arası Münazara Etkinliği düzenlendi. Münazaraya "Okuma Kültürü Kazanılmasında Öğretmen Önemlidir" konusuyla Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi, "Okuma Kültürü Kazanılmasında Aile Önemlidir" konusuyla da Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi katıldı.

Okuma kültürü kazanmanın ve kazandırmanın öneminin vurgulamak amacıyla gerçekleşen "Oku, Araştır, Düşün, Konuş" başlığı ile gerçekleşen münazara sonucunda her iki okul berabere kaldı. Tüm öğrencilerin konularına çok iyi hazırlandığı ve tartışmaya hâkim olduğu belirtilerek 1085'er puan almalarına karar verildi.

Etkinliğe NT Genel Müdür Yardımcısı Murat Kara, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu katıldı.

Gençleri üstün performansları nedeniyle tebrik eden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, konuşmasına kitap okuyarak başladı.

Uluslar arası okuma istatistiklerini görünce rahatsız oluyorum

Münazarada kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında aile mi, öğretmen mi konusunun tartışılacağını belirten Yıldız, "Aile reisi olarak ben de bir aileye sahibim, İl Milli Eğitim Müdürü olarak aynı zamanda bir öğretmenim. Bugün burada bizlerin ne dediğinden çok çocuklarımızın ne diyecekleri önemli. Buradan bu vesileyle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü de kutluyorum. Okumak, çok soylu bir erdemdir ve bunu sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Oksijen, hava, su gibi en temel ihtiyacımız. Bugünün önemli bir milat olmasını istiyorum. Öğrencilerden marka yaratmalarını istiyorum.

Okumak bir yaşam biçimi olmalı. Uluslar arası okuma istatistiklerini görünce rahatsız oluyorum. Bizim gibi köklü bir medeniyete sahip ve kutsal kitabının ilk sözü 'oku' olan bir milletin okuma oranı bu kadar düşük olmamalı. Nasıl ki çantalarınızda ziynet eşyalarınız var, bir de kitap olsun. Elinizde mutlaka sizi ifade eden bir kitap olsun. Eğer zaman sorunsa, benim zamanın yok ama ben kitap okumaya zaman ayırıyorum. Bugüne kadar öğrencilerimizi virüslerden korumaya çalıştık. Buradan İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürü ve öğretmen arkadaşlarıma sesleniyorum. İstanbul'da 2,5 milyon öğrenci var. Kitap okuma alışkanlığını bir virüs gibi bütün örencilere bulaştıralım" dedi.

Öğretmenler geleceğimizin mimarıdır

NT Mağazaları Genel Müdür Yardımcısı Murat Kara da münazaranın amacının gençleri okumaya sevk ederken muhakeme yeteneklerini geliştirmek olduğunu söyledi.Öğretmenlerin geleceğin mimarı olduğunu dile getiren Kara, "Gençler bizim tüm zenginliğimiz. Onların gelişimine katkı sağlamak hepimizin görevi. Bugün daha çok okuyan, araştıran, düşünen gençler, yarının geleceğinin teminatıdır. Ülkemizdeki okuma oranlarının araştırmalara ortaya konduğu bir ortamda geçtiğimiz yıl NT olarak 15 milyon kitabı okurlarla buluşturduk. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen kitap okuma etkinliklerimiz Guinness Okuma Rekorları ile okumanın önemine her zaman dikkat çekiyoruz. NT Mağazaları olarak eğitime destek misyonumuz her zaman sürecek. Buradan münazaraya katılan tüm gençlerimizi kutluyorum. Bu etkinliğin tek bir kazananı yoktur. Hepimiz kazandık. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de bize böylesi önemli bir konuda NT Mağazaları'na işbirliği fırsatı tanıdığı için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Münazara için öğrencilerden biri ekip başkanı olmak üzere her gruptan toplam üç öğrenci katılımcı oldu. Yarışmalarda bilgisayar ile sunum yapılmadı, ancak görsel malzeme (fon müziği, kitap, gazete, afiş, dergi vb.) kullanılmasına olanak tanındı. Öğrenciler konuya hakimiyet, vurgu ve tonlama ile Türkçeyi kullanma, ikna yeteneği, beden dili, zamanı kullanma konularında değerlendirildi. Münazaranın ardından gençlere katılımları nedeniyle teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğretmenler Günü'nde Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement