Öldürdükleri Genci Yakıp Küllerini Ormana Serptiler - Son Dakika
Güncel

Öldürdükleri Genci Yakıp Küllerini Ormana Serptiler

Öldürdükleri Genci Yakıp Küllerini Ormana Serptiler

Samsun'da tabancayla öldürülen gencin götürüldüğü köyde yakılması olayıyla ilgili 7'si tutuklu 14 kişinin yargılanmasına başlandı.

01.03.2012 16:48

Samsun'da tabancayla öldürülen gencin götürüldüğü köyde yakılması olayıyla ilgili 7'si tutuklu 14 kişinin yargılanmasına başlandı.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi Derecik Mezarlığı'nda görevli Bayram Keskinoğlu'nun (22) tabancayla öldürülüp cesedinin yakılmasıyla ilgili Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar Serkan K. (26), Kadir Y. (23), Mehmet K. (22), Kemal K. (19), Murat K. (30), Naci G. (34) ve Cihan D. (19) ile Seyit Ali D. (22), Turan K. (27), Orhan K. (46), İdris K., Orhan K. (23), Emre Y. (22) ve Erkan K.'nın (28) yargılanmasına başlandı. Bugün görülen

davanın ilk duruşmasında Serkan K., "Maktul Bayram Keskinoğlu'nu daha önceden tanıyorum. Arkadaşlığımız vardı. Sürekli benden yerine getiremeyeceğim haksız talepleri vardı. Benden bilgisayar istiyordu. Beni gördüğü yerde hakaret edici ve küçük düşürücü laflar söylüyordu. Bayram, olay günü Emre K.'nin telefonunu silah zoruyla almıştı. Bana sanki Emre yazmış gibi mesaj çekiyordu. Benimle görüşmek istiyordu. Bizim eve gidip ağabeyime beni sormuşlar. Ben de mezarlıkta güvenlik görevlisi olarak çalışıyordum.

Mezarlıkta Bayram ile buluştuk. Konuşmamızda benden bilgisayar ve telefon istedi. Ben de 'tamam' dedim. Sonra Bayram ayrıldı gitti. 10 dakika sonra bayram gittiği arabasıyla geri geldi. Elinde silahla arabadan indi. Bayram ile bir süre konuştuk. Sonra silahı kendi kafasına dayadı. 'Kafama sıkayım mı?' diye sordu. Yanlış yaptığını söyleyince silahı bana dayadı. 'Öldüreyim mi seni' diye konuştu. Daha sonra silahı orada bulunan arkadaşlara doğrulttu. Mehmet K. ile birlikte Bayram'ın elindeki silahı almaya

çalıştık. Bayram silahın kabzası ile kafama vurdu. Bayram Mehmet K. ile bana doğru ateş etti. Ben de silahımı çıkartıp Bayram'ın ayaklarına doğru ateş ettim. Ayağından yaralandı. Geri geri giderken sırt üstü yere düştü. Mehmet K. üzerine atladı. Silah bir kez daha patladı ve Bayram yere düştü. Bayram'ın öldüğünü anladık. Naci G.'ye telefon açtım. Arabası ile geldi. Bayram'ın cesedini battaniyeye sardık ve Naci'nin aracının bagajına koyduk. Mehmet K., ben, Kadir Y. ve Naci G., birlikte Bayram'ın

cesedini köye götürdük. Köyde boş bir arazide çukur gördük ve bu çukura attık. Üzerine çalı çırpı yığdık ve şehre geri döndük. Sonra Mehmet K., Kadir Y., Kemal K., Cihan D. ve Murat K. ile birlikte köye geri gittik. Mehmet, Kadir ve ben cesedi bulunduğu yerden çıkardık. Ağaçlık yere götürdük. Üzerine çalı ve odun koyduk ve yaktık. 1-2 saat oralarda dolaştık. Ceset tamamen kül olduktan sonra küllere sağa sola serpip silahları da gömdük. Sonra Samsun'a geri geldik. Bayram'ın benim atışımla mı yoksa Mehmet'in

atışıyla mı öldüğünü bilmiyorum. Mehmet K. Bayram'a ateş etmedi. Ben ise ayağına doğru ateş ettim. Olaydan dolayı pişmanım.

Maktulün ailesinden özür diliyorum" dedi.

Mehmet K. ise, "Bayram bize silah çekince, 'bizi vuracak' dedim. Üzerine çullandım. Serkan silahını çekti ve Bayram'a doğru ateş etti. Bayram'ı bacağından vurdu. Bayram yere düşünce 2-3 el daha ateş etti. Bayram'ın öldüğünü anlayınca battaniyeye sarıp köye götürdük. Cesedini yaktık. Küllerini ormana serpiştirdik" diye konuştu.

Kadir Y. de Bayram'ın öldükten sonra cesedinin taşınmasına ve köye götürülüp yakılmasına yardım ettiğini itiraf ederken, Serkan K.'nin elinde silah olduğunu, kendisinden korktuğu için yardım ettiğini söyledi. Kemal K., öldürme olayında ve cesedin köye götürülmesi olayında kendisinin bulunmadığını, cesedin atılma yerinden çıkartılmasında yer aldığını ancak yakılmaya yardım etmediğini savundu.

Murat K., köye gittiğini ancak öldürme ve yakılma olayıyla ilgili olmadığını ileri sürdü.

Naci G., "Serkan'ın babasına ait şirkette çalışıyorum. Serkan gece beni aradı. Yanına gittim. Bendeki aracın anahtarını aldı. Diğer aracın anahtarını bana verdi. Birlikte köye gittik. Ancak ben köye vardığımda aracın arkasından indirilmiş ceset gördüm. Ben cesedin yakılmasına yardım etmedim" şeklinde konuştu. Cihan D., İdris K., Erkan K., Orhan K. Seyit Ali D., Emre Y. ise suçlamaları kabul etmeyerek Bayram'ın öldürülmesi ve yakılmasını görmediklerini savundular.

Mahkeme duruşmayı, tanıkların dinlenmesi için erteledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öldürdükleri Genci Yakıp Küllerini Ormana Serptiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement