ÖMSS'ye Hazırlık Kursu Eğitimleri Başladı - Son Dakika
Güncel

ÖMSS'ye Hazırlık Kursu Eğitimleri Başladı

ÖMSS\'ye Hazırlık Kursu Eğitimleri Başladı

ÖMSS'ye girecek adaylara yönelik hazırlık kursu düzenlendi, kursiyerler ders başı yaptı.

29.02.2012 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde; ilk kez yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) öncesi bir eğitim çalışması başlattı. Bu kapsamda, Özürlü Memur Seçme Sınavı'na girecek adaylara yönelik hazırlık kursu düzenlendi, kursiyerler ders başı yaptı.

Kamuda istihdam edilecek özürlü personel için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından 29 Nisan'da yapılacak sınavın başvurularıysa başladı. 2 Mart günü başvuruları sona erecek sınava; ortaöğrenim kurumları, yükseköğretim ön lisans ve lisans programlarından mezun olan veya ÖMSS'nin yapıldığı tarih itibariyle mezun durumda olacak özürlü adaylar katılabilecek.

Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'ndeki hazırlık kursunda ders başı yapan kursiyerler, iki ay sürecek hızlandırılmış kursla sınava hazırlanacak. Haftada beş gün, beşer saat ders görecek kursiyerler, matematik, Türkçe, coğrafya ve tarih dersleriyle birlikte genel kültür ve genel yetenek derslerini de alacak.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; " Engelli memur adaylarımıza yönelik olarak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açmış olduğumuz kursta 21 engelli derslere başladı. 29 Nisan'da yapılacak olan sınava girecek adaylarımız 2 ay sürecek kursla sınava hazırlanacaklar. Bu çalışmanın bizim için önemi büyük" dedi. Başkan, sınava girecek engellilerin heyecanına ortak olduklarını belirterek, engelli vatandaşların sınavlarda başarı sağlamaları durumunda kamuda istihdam edileceklerini söyledi. Gönenç, kursiyerlere başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ÖMSS'ye Hazırlık Kursu Eğitimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement