OMÜ İletişim Fakültesi Eğitime Başladı - Son Dakika
Güncel

OMÜ İletişim Fakültesi Eğitime Başladı

OMÜ İletişim Fakültesi Eğitime Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içinde yapılan İletişim Fakültesi, törenle eğitime başladı.

03.10.2013 14:09  Güncelleme: 14:11

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içinde yapılan İletişim Fakültesi törenle eğitim hayatını başladı.

Samsun Çarşamba ilçesinde açılan Hukuk Fakültesi'nden sonra İletişim Fakültesi de törenle hizmete açıldı. OMÜ Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi içinde yapılan İletişim Fakültesi'nin 2013-2014 eğitim yılında hizmete açılış törenine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar ve çok sayıda öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

OMÜ Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nde bulunan fakültenin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ, "OMÜ bünyesinde açılan İletişim Fakültemizin heyecanını yaşıyoruz. Ama ilçe merkezine uzak olması nedeni ile ulaşım, sosyal imkanlar, kütüphane gibi sorunlarımız mevcut olup bunların da en kısa sürede tamamlanmasını diliyoruz. Eğitim yılımızın ilçemize, OMÜ ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim" dedi.

Dekan Uludağ'dan sonra konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "İkinci fakültemizin de hayırsever iş adamımız Sayın Mustafa Kemal Güneşdoğdu amcamızın destekleri ile ilçemize kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyorum. İlçemize öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise ilçeye yeni kazandırılan fakültenin sıkıntılarını bildiklerini ve en kısa sürede bunları çözüme kavuşturacaklarını belirterek, "OMÜ'de eğitim görmenin zorlukları da var. Bir konferans veriyoruz ama orada 500 kişilik konferans salonumuz dolmuyor. Elimizin altındakilerin değerini bilmiyoruz. Bunun için önce elimizin altında ki değerleri bilmek gerekir" şöyle konuştu.

Rektör Akan şöyle devam etti: "Göreve geldiğimizde fakülte sayımız 9 iken, bugün 17 fakülteye sahibiz. Yine 25 bin öğrencimiz varken, bugün 45 bin civarında öğrenciye eğitim veren büyük bir üniversite haline geldik. İlçelerimizde açılan fakülteler büyük gelişim sağladı. Çarşamba bu bakımdan hayırsever iş adamımız Mustafa Kemal Güneşdoğdu amcamız bu yönden diğer ilçe ve iş adamlarımıza ilham kaynağı oluyor. İnanıyorum ki daha da gelişecek ve daha fazla fakülteye kavuşacağız. İlçemize ve ülkemize fakültemizin hayırlısı olmasını diliyor, bu günün görüntülerini saklamanızı ve gelecek 20-30 yıl sonrasında bu günü mutlaka heyecan ve sevgi ile anacaksınız. Gelecekte buradan mezun olacak öğrencilerimiz bugünlerini mutlaka gülümseyerek hatırlayacaklardır."

Son olarak iş adamı Mustafa Kemal Güneşdoğdu ise yaptığı konuşmada her bina sonrasında biraz daha gençleştiğini dile getirerek, "İlçemize 3 bir fakültenin müjdesini vermek istiyorum. Yine bu alanda Sosyal Bilimler Fakültemizin imzaları atıldı ve yakında inşaatına başlıyoruz. Umuyorum ki bu fakültemizi de kısa sürede eğitime kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar hep birlikte kurdeleyi keserek İletişim Fakültesi'ni eğitim hizmetine kazandırdılar.

Törende bazı öğretim üyelerine de biniş giydirildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel OMÜ İletişim Fakültesi Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement