Opel'in Yeni CEO'su Michael Lohscheller oldu - Son Dakika
Güncel

Opel'in Yeni CEO'su Michael Lohscheller oldu

Son günlerde görevini bırakacağı yönünde spekülasyonlar yapılan General Motors'un Avrupa kolu Opel'in, CEO'su Karl-Thomas Neumann istifa etti.

12.06.2017 17:43  Güncelleme: 18:20

Son günlerde görevini bırakacacağı yönünde spekülasyonlar yapılan General Motors'un Avrupa kolu Opel'in Üst Yönetricisi (CEO) Karl-Thomas Neumann istifa etti. Ünlü otomobil üreticisinin Yeni CEO'su ise Finans Müdürü Michael Lohscheller oldu.

SATIŞ TAMAMLANINCAYA KADAR GÖREV DEVAM

Opel'in Rüsselsheim'da bulunan merkezinden yapılan açıklamada, Neumann'ın yerini şirketin Finansman Müdürü Michael Lohscheller'in alacağı ifade edilirken; Neumann'ın, Opel'in PSA'ya satışı tamamlayıncaya kadar yönetim kurulundaki görevine devam edeceği söylendi. Neumann, Opel'deki CEO'luk görevini 2013 yılından bu tarafa yürütüyordu.

YENİ CEO FİNANS MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPIYORDU

2012'den bu tarafa Opel yönetiminde bulunan Yeni CEO Michael Lohscheller, Temmuz 2014'ten bu tarafa Finans Müdürü olarak görev yapıyordu. 48 yaşında olan Michael Lohscheller, daha önce Daimler (Mercedes Benz), Mitsubishi ve Volkswagen bünyesinde çalıştı.

ANLAŞMANIN SONBAHARA KADAR İMZALANMASI BEKLENİYOR

Opel ve Vauxhall'ın 2,2 milyar Euro'ya PSA'ya satılacağı mart ayı içerisinde açıklanmıştı. Alman basınına yansıyan haberlere göre, anlaşmanın son bahara kadar imzalanması bekleniyor. Opel'in Vauxhall ile birlikte 18 bini Almanya olmak üzere, 40 bin işçisi bulunuyor. - Dortmund

Opel\'in Yeni CEO\'su Michael Lohscheller oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Opel'in Yeni CEO'su Michael Lohscheller oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement