Organ Bağışı Haftası - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası

İl Sağlık Müdürlüğü'nce "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında organ bağışı tanıtımı ve kabulü standı açıldı.

03.11.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Sağlık Müdürlüğü'nce "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında organ bağışı tanıtımı ve kabulü standı açıldı.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkında açılan stantta, vatandaşlara organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve toplumda organ bağışı konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla bilgilendirme yapıldı, organ bağışında bulunmaları istendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, burada yaptığı açıklamada, "Organ bağışı bir insanın organlarının bir kısmının veya tamamının, henüz sağlıklıyken beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlanmasıdır." dedi.

Organ bağışı konusunda vatandaşlarımızdaki yanlış ön yargıları değiştirebilmek ve bilinçli bir toplum oluşturabilmek amacıyla çalışmalara devam edileceğini kaydeden Tepe, şöyle devam etti:

"Türkiye organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir. Aşılması gereken en önemli sorun organ bağış oranındaki yetersizliktir. Unutmamak gerekir ki her bağış yeni bir hayattır. Tüm çalışmalara ve sağlanan artışa rağmen, organ bağışı oranlarında henüz istenilen düzeylere ulaşılamamıştır. Organ bağışı kampanyasının tüm ülke genelinde uygulanması ile kadavra bağış oranında sağlanacak bir artış, Türkiye'yi organ nakli alanında Avrupa ve dünyada en üst sıralara çıkarması amaçlanmaktadır. Avrupa'da yüzde 75 olan bağış oranı Türkiye'de yüzde 24 seviyesindedir."

Tepe, herkesi organ bağışında bulunmaya çağırarak, "Yakınlarını bu konuda bilinçlendirmeli ve bu sayede ihtiyacı olduğunda organ bulabileceğini bilmelidir. Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır. Ne yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebiliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement