Orhangazi'de Kaybolan Gençler Henüz Bulunamadı - Son Dakika
Güncel

Orhangazi'de Kaybolan Gençler Henüz Bulunamadı

Orhangazi\'de Kaybolan Gençler Henüz Bulunamadı

İznik Gölü Orhangazi sahilindeki iskeleye gelen 5 gençten 2’si sahildeki deniz bisikletleri ile göle açıldı.

06.08.2014 21:01

İznik Gölü Orhangazi sahilindeki iskeleye gelen 5 gençten 2'si sahildeki deniz bisikletleri ile göle açıldı. Birkaç saat sonra arkadaşlarından haber alamayan sahildeki diğer gençler, durumu polise ve jandarmaya bildirdi. Gece yarısı gölde başlatılan aramalarda henüz kaybolan iki gence ulaşılamadı.

Olay, İznik Gölü Orhangazi sahil şeridindeki çamlıkta meydana geldi. Alınan bilgilere göre, gece saat 23.00 sıralarında Murat Şeker (21), Kadir Baki Mutlu (22), Hasan Yesin (21), Çetin Özdemir (22) ve Samet Dönmez (25) İznik Gölü Orhangazi sahiline geldi. Yanlarına kola ve çerez alan gençler çamlık içinde bir süre sohbet ettikten sonra gençlerden Murat Şeker ve Kadir Baki Mutlu göl kenarında bulunan ve kilitli bulunan deniz bisikletlerinden birisini alarak göle açılmak istedi. Yanlarına diğer arkadaşlarını da alan gençler bir süre gölde gezinti yaptı. Kadir Baki Mutlu ve Murat Şeker diğer arkadaşları sahile çıkarken kendileri deniz bisikleti ile bir süre daha gezineceklerini söylediler.

HABER ALAMAYINCA POLİSİ ARADILAR

Kenara gelen 3 arkadaş yarım saat geçmesine rağmen denize açılan iki arkadaşlarından haber alamayınca durumu polise bildirdiler. Gece saat 02.00 sıralarında göl kenarına gelen polise ve jandarma ekipleri sahilde ve gölde arama çalışması başlattı. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden aramalar sonrasında sonuç alınamadı.

AFAD JANDARMA VE BOT KOMUTANLIĞI ARAMA YAPTI

İznik'de konuşlu bulunan Jandarma Komutanlığı bot komutanlığı sahil güvenlik ekipleri Orhangazi sahiline gelerek kayıp olan Murat Şeker ve Kadir Baki Mutlu'yu sahil boyunca aradılar ancak aramalar sonuç vermedi. Bursa'dan çağrılan AFAD ekibi göl kenarına geldi.

Gece yarısı göl kenarına gelen 5 gençten deniz bisikleti ile göle açıldıktan sonra kaybolan Murat Şeker ve Kadir Baki Mutlu için jandarma ekiplerinin sahil ve su içerisinde arayışları sürüyor. Jandarma ekiplerinin aramalarında şu ana kadar iki gence de bindikleri deniz bisikletine de ulaşamadıkları kaydedildi.

SEFERBERLİK

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte İznik Gölü Orhangazi sahilinde başlatılan arama kurtarma çalışmaların öğleden sonra Bursa Jandarma İl Alay Komutanlığı'na bağlı helikopter ile Yalova Deniz Polisi su altı arama ekipleri de destek verdi. Havadan dakikalarca yapılan aramalarda sonuç vermeyince Ankara'dan Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'nın su altı ve su üstü arama uzman ekipleri Orhangazi'ye geldi.

GENÇLERİN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Gün boyu Orhangazi sahilinde yapılan arama kurtarma çalışmalarını izleyen gençlerin yakınları zaman zaman gözyaşlarına boğuldu. Kayıp gençlerin kız kardeşlerinden birisi sahildeki arama çalışmaları esnasında sinir krizleri geçirdi. Baygınlık geçiren genç kız sahilde hazır tutulan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

KAYMAKAM İNCELEME YAPTI

Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer arama çalışmalarını yerinde takip etti. Sahile gelerek yetkililerden bilgi alan Kaymakam Yurdaer, devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek, Orhangazi Jandarma Komutanlığı İznik Jandarma Bot Komutanlığı, Orhangazi Emniyet Müdürlüğü, Bursa İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan gelen helikopterli ekip ve Yalova Deniz Polisi ekiplerinin havadan ve su üzerinde aramalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Orhangazi'de gençlerin kaybolduğu haberini alan yüzlerce insan ise göl iskele bölgesine geldi. Birçok vatandaş endişeli gözlerle arama çalışmalarını izledi.

ARAMA ÇALIŞMALARI AKŞAM SAATLERİNE KADAR DEVAM ETTİ

Gece yarısı deniz bisikleti ile göle açılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 2 genç için başlatılan arama kurtarma çalışmaları gün boyu aralıksız sürdü. Akşam hava kararıncaya kadar süren çalışmalardan netice alınamayınca arama çalışmalarına ara verildi. Aramalar bugün yeniden başlatılacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orhangazi'de Kaybolan Gençler Henüz Bulunamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement