Ortaokul Öğrencilerinin Ortak Sınavlarının İlk Oturumu Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Ortaokul Öğrencilerinin Ortak Sınavlarının İlk Oturumu Tamamlandı

Ortaokul Öğrencilerinin Ortak Sınavlarının İlk Oturumu Tamamlandı

8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumuna İzmir'de 53 bin 834 öğrenci girdi.

28.04.2014 12:17

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumuna İzmir'de 53 bin 834 öğrenci girdi.

Salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı. Sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmeyen veliler, bina çevresinde çocuklarını bekledi.

Ortak sınavların birinci oturumunda sırasıyla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders yazılıları gerçekleştirildi. Sınavlar 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı. Her yazılıda 20 soru yer aldı, cevaplama süresi olarak 40 dakika verildi. Yazılıları arası da 30'ar dakika dinlenme süresi olarak tanındı. Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrencilerin sınav salonunu terk etmesine izin verilmedi.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere sınav süresi olarak 55'er dakika verildi. Sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ders yazılıları arası dinlenme süresi ise 15'er dakika oldu.

Sınavlar sırasında bazı okulları gezen İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, eğitim öğretim yılının ilk dönemindeki ortak sınavlardan tecrübe kazandıklarını, sınav öncesi her türlü hazırlığın eksiksiz olarak yapıldığını söyledi. Bardakcı, il genelinde sorunsuz bir sınav yaşandığını kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ortaokul Öğrencilerinin Ortak Sınavlarının İlk Oturumu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement