'Osmancık' Gün Sayıyor - Son Dakika
Güncel

'Osmancık' Gün Sayıyor

\'Osmancık\' Gün Sayıyor

Şehir Tiyatrosu 'Ösmancık' ile 'perde' diyecek.

26.11.2012 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, perdelerini, Türk edebiyatının usta kalemlerinden Tarık Buğra'nın 'Osmancık' oyunuyla açacak. Son hazırlıkları yapılan 'Osmancık'ın prömiyeri, 30 Kasım Cuma günü saat 20.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2012-2013 sanat sezonunda seyirciyle buluşturacağı 'Osmancık' oyununun ilk gösterimi için gün saymaya başladı. Osmancık´ın 'Osman Gazi' olarak tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti´nin kuruluşunu konu alan oyunun ilk gösterimi, 30 Kasım Cuma günü Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Bursa'ya 'tiyatro' çağrısı

Mustafa Sekmen'in yönetmenliğinde sahnelenen oyunla Bursalıların yine bir klasiği izleme şansı bulacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç, Şehir Tiyatrosu'nun bu sezonda da iddialı bir yapımla sanatseverlerin karşısına çıkacağını belirtti. Oyunun her hafta Perşembe ve Cuma günleri saat 20.00'da, Cumartesi günleri de saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde sahneleneceğini ifade eden Karakoç, oyuncuları ve oyuna emeği geçenleri tebrik etti. Şehir Tiyatrosu'nun başarılı bir sezon geçireceğine inandığını söyleyen Karakoç, Bursalı sanatseverleri Şehir Tiyatrosu'nun oyunlarını izlemeye davet etti.

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ertan Akman da 'Osmancık'ı, Bursa'da ilk kez sahneleyecek olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Akman, Şehir Tiyatrosu'nun bu sezonda diğer oyunlarını da Tayyare Kültür Merkezi ve Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) dönüşümlü olarak sahneleyeceğini sözlerine ekledi.

"Osmancık, Bursa için önemli bir eser"

Yönetmen Mustafa Sekmen ise usta yazar Tarık Buğra'nın romanından tiyatroya uyarlanan Osmancık'ı Bursa'da Osmanlı Devleti'nin kurulduğu tarihi kentte sahnelemenin heyecanını duyduğunu anlattı. Sekmen, modern Türk Tiyatrosu'nda tarihsel oyunların sahnelenme durumunun azlığına değinerek, "Osmanlı tarihini anlatan çok az sayıdaki oyundan biri de Osmancık'tır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun bu oyunu oynamayı seçmesi bu bakımdan çok önemlidir. Bursa'nın konumu ve tarihi bakımından da önem taşıyan Osmancık, Şehir Tiyatrosu'nun profesyonel ekibiyle seyirciyle buluşacak. Bizler oyunun hazırlık sürecinde keyifle çalıştık, Bursalı tiyatroseverlerin de oyunu keyifle izleyeceğini umuyoruz" diye konuştu.

Tarık Buğra'nın yazdığı ve 1983 yılında yayınlanan roman, 1985 yılında yine Tarık Buğra ve Dinçer Sümer tarafından sahneye uyarlanarak Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Sanatseverlerden büyük ilgi gören oyun, 1987 yılında 'Kuruluş' adıyla TRT ekranlarında dizi olarak yayınlandı ve çekilen dizinin yeniden kurgulanması ile 2000 yılında yine aynı adla sinema filmi olarak izlenime sunuldu. Bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahneleyeceği oyunun dekor ve kostümleri Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımı Zeynel Işık ve müzikleri ise Murat Gedikli imzasını taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Osmancık' Gün Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement