Osmangazi Rotary Kulübü Hastaneye Cihaz Bağışı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Osmangazi Rotary Kulübü Hastaneye Cihaz Bağışı Yaptı

Osmangazi Rotary Kulübü Hastaneye Cihaz Bağışı Yaptı

Bursa Osmangazi Rotary Kulübü, Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne solunum destek cihazı aldı.

28.10.2013 14:41  Güncelleme: 14:38

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne solunum destek cihazı alınması için düzenlenen klasik otomobil turu Bursa'dan başladı. Mudanya Montania otelde son buldu, düzenlenen tura 48 adet klasik otomobil sevdalısı katıldı. Mudanya belediye bandosu tarafından müzik eşliğinde karşılanan klasik otolar ilçede büyük ilgi gördü. Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülşen Dağlı ve Mudanya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Neval Şahin konuklarla tek tek ilgilendiler.

Bursa Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Baybalı, turun başlangıç noktası olan Yeni Yalova Yolu'ndaki bir fabrikada gazetecilere bu konuda açıklamada bulunduklarını belirtti. Mudanya ayağında kendilerine destek vererek yanlarında olduklarını belirttiği Mudanya belediye başkanı Hasan Aktürkle birlikte Montania yanına konuşlanan klasik otoların yanında açıklamada bulunan Baybalı," Bu etkinliğimizin bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu turlarımızdan elde edilecek olan sponsor gelirleriyle sosyal alanlarda vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. 2010 yılında Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanlığına sitosantrifüj, 2011'de yine UÜ Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığına microtom cihazlarını hediye ettik. Geçen yıl da Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Üroloji Kliniğine üreterorenostop cihazı alarak hediye etmiştik. Bu yıl ki turumuzun ardından da yılda bin 700 bebeğin yattığı, 200 bebeğin solunum cihazına bağlandığı Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Kliniğine solum destek cihazı (C-PAP) almayı hedefledik. Baybalı, turun düzenlenmesinde katkı sağlayan sponsor firmalara ve Mudanya belediyesi ile Mudanya belediye başkanımız Hasan Aktürk'e çok teşekkür ediyoruz, bizleri bu turda da yalnız bırakmadılar ve hep yanımızda oldular" dedi.

Mudanya Montania otelde öğle yemeğinde konukları ağırlayan Mudanya belediye başkanı Hasan Aktürk, böylesine yararlı bir çalışmanın içinde oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek," Mudanya belediyesi olarak bizler her zaman böylesine güzel ve halkın yararına ve özellikle de sağlığı ilgilendiren konular için düzenlenen etkinliklerde ki yerimizi alıyoruz, bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Bu turun ardından Bursa Dörtçelik Çocuk hastanesine oldukça önemli bir cihaz alınarak teslim edilecek ve çocuklarımız sağlıklı bir şekilde tedavi olabilecekler. Buradan tüm hayır sahibi, duyarlı vatandaşlarımıza sesleniyoruz" Sağlık başka bir şeye benzemez destek verin, taşın altına sizde elinizi koyun, çocuklarımız insanlarımız sağlıklı bir şekilde tedavilerini olsunlar, bu amaçla bu turu düzenleyen Bursa Osmangazi Rotary kulübüne ve başkan Ahmet Baybalı' ya hem teşekkür ediyorum hem de böylesine önemli etkinlikleri düzenlemelerinden duyduğum memnuniyeti belirtiyor, bundan sonra ki etkinliklerde de bu güne kadar olduğu gibi Mudanya belediyesi olarak yanlarında olacağımızı ve destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi. 48 araçlık klasik otomobiller içinde en eski araç 1925 model. Mudanya da büyük ilgi gören klasik otomobillerle vatandaşlar resim çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi Rotary Kulübü Hastaneye Cihaz Bağışı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement