Osmaniye - Yaralı Kuş Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Osmaniye - Yaralı Kuş Seferberliği

Osmaniye - Yaralı Kuş Seferberliği

Yaralı kuş seferberliği OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde, bir çiftçi tarafından tarlada yaralı olarak bulunan küçük orman kartalı tedavi altına alındı.

14.02.2016 13:36

Yaralı kuş seferberliği

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde, bir çiftçi tarafından tarlada yaralı olarak bulunan küçük orman kartalı tedavi altına alındı. Kanadı kırık olan kartalın iyileştikten sonra doğaya salınacağı belirtildi.

İlçeye bağlı Tatarlı Köyü'nde yaşayan Abdullah Sermet Ekşi, gece saatlerinde tarlasında küçük orman kartalını gördü. Yanına yaklaştığı hayvanın uçmadığını fark eden Ekşi, eline aldığı kartalın kanadından yaralı olduğunu görünce evine götürüp Osmaniye Doğa Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Bünyamin Akın'dan yardım istedi. Akın'ın bilgi verdiği Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Rehabilitasyon Merkezi Şefi Özcan Ceran ile birlikte av koruma görevlileri hemen yola çıktı.

Yarım saat sonra köye ulaşan görevliler, küçük orman kartalını alarak rehabilitasyon merkezine getirdi.

Abdullah Sermet Ekşi, kuşu tarlayı sürerken bulduğunu ve ne yapacağını bilemediği için görevlileri aradığını belirterek, "Biz ne yapacağımızı bilemediğimiz için bu süre içerisinde hayvanın o hali bizi üzdü. Onun için sizlerden yardım istedik. Allah razı olsun sizler de gecenin bir yarısı demediniz geldiniz" dedi.

'KOCA YÜREKLİ İNSANLAR'

Bünyamin Akın ise küçük orman kartalı için ekiplerin adeta seferber olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bize gelen bir ihbar sonucunda hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne bildirdik. Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu Özcan Ceran bey hemen ekipleri faaliyete geçirdi. Gece demeyip şu saatte başkası için önemsiz olabilir, küçük bir kuş denebilir ama burada herkes işini yaptı. Av koruma çalışanları gece demeyip koşturdu. Bu kuşun iyileşmesi için Şef, av koruma personeli veteriner hekim gibi koca koca yürekli insanlar buradalar. Biz dernek olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bizim de arkamızda koskoca bir güç Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi var, tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum."

'24 SAAT GÖREVDEYİZ'

Özcan Ceran ise doğayla her zaman iç içe olduklarını belirterek, "Biz gece gündüz fark etmez bu tür olaylarla karşılaşan vatandaşlarımızdan her zaman ihbar bekliyoruz, 24 saat görevdeyiz. Abdullah Bey'e de duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Küçük orman kartalı veteriner hekim tarafından tedavi edildikten sonra yeniden doğaya bırakılacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye - Yaralı Kuş Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement