Özel Yetkili Savcılığın Yürüttüğü Kaset Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Özel Yetkili Savcılığın Yürüttüğü Kaset Soruşturması

Özel Yetkili Savcılığın Yürüttüğü Kaset Soruşturması

İnternete düşen görüntülerle ilgili "mağdur" sıfatıyla ifadeye çağırılan MHP'li Bülent Didinmez ile İhsan Barutçu'nun avukatı Özkan, soruşturma savcısı Adnan Çimen ile görüştü.

17.05.2011 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnternete düşen görüntülerle ilgili "mağdur" sıfatıyla ifadeye çağırılan MHP'de eski genel başkan yardımcısı Bülent Didinmez ile eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu'nun avukatı Mete Han Özkan, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek soruşturma savcısı Adnan Çimen ile görüştü.

Avukat Özkan, adliye çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Müvekkillerine henüz tebligat ulaşmadığını belirten Özkan kontrol etmeye geldiğini söyledi. "Bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz" diyen Özkan, kasetler ortaya çıktığında şikayetçi olduklarını hatırlattı. Suç duyurusunu başka bir adliyeye yaptıklarını ve oraya sundukları evrakların Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne ulaşmasının zaman alacağını belirten Özkan, "Herkesin çoluğu çocuğu var, bu öyle basit bir suç değil. Kendinizi bu kişilerin yerine koyun. Başınıza böyle bir şey geldiğini düşünün. Basında, şurada burada konuşulmasını kimse istemez. Dolayısıyla bu örgütlü bir suç. Bu suçu işleyenler, suçun işlenmesine kol kanat gerenler bakalım bundan sonra nasıl bir yol izleyecek? Bundan sonra bu tip görüntülerin yayınlanmasına müsaade edecekler mi hep birlikte göreceğiz" dedi.

Gazetecilerin "Müvekkilleriniz ifade için ne zaman gelecek?" sorusuna Özkan, "Şu an bilmiyorum, onu görüşeceğiz" yanıtını verdi. Konunun kişilik haklarının ihlalinden öte toplumsal bir olaya dönüştüğüne vurgu yapan Özkan, "Bir linç girişimine götürüldü. Bu konuda YSK da, basın yayın kuruluşlarını uyarmalı. RTÜK de yetkili, TİB özellikle bu konuda 24 saat denetleyeceğini ve önleyeceğini beyan etmişti. Dolayısıyla yarın bunu göreceğiz. Bunu gerçekten mi söylediler, yoksa müvekkillerimizin mağduriyetini daha da mı arttıracaklar?" diye konuştu. Özkan, gazetecilerin "Önleyemezse suç duyurusunda bulunacak mısınız?" sorusunu "Tabi ki suç duyurusunda bulunacağız. Önlemezlerse de bunun başka bir anlam ifade edeceğini düşünerek suç duyurusunu bu sefer isimler üzerinden de yapabiliriz" diye cevapladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özel Yetkili Savcılığın Yürüttüğü Kaset Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement