Özgür-Der: Diğer Müslümanlar İle Kardeşiz - Son Dakika
Güncel

Özgür-Der: Diğer Müslümanlar İle Kardeşiz

Özgür-Der: Diğer Müslümanlar İle Kardeşiz

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Yeryüzü bizim vatanımız. Müslümanların ve mazlumların olduğu her yerde olmak istiyoruz." dedi.

11.01.2014 19:40  Güncelleme: 20:14

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Yeryüzü bizim vatanımız. Müslümanların ve mazlumların olduğu her yerde olmak istiyoruz" dedi.

Kaya, derneklerinin Ereğli temsilciliğinin açılışında yaptığı konuşmada, tabela derneği olmadıklarını, Müslümanların olduğu her yerde bulunmak istediklerini söyledi.

"Yeryüzü bizim vatanımız. Müslümanların ve mazlumların olduğu her yerde olmak istiyoruz" ifadelerini kullanan Kaya, şöyle konuştu:

"Dernek tabelamızla ve kendi ismimizle değil, Müslümanların birliği ve ümmetin dayanışmasından yanayız. Nerede Allah'ın dinine şahitlik etmek için mücadele etmek varsa o mücadelenin bir parçası olacağız. Mücadeleyi dilimizle, elimizde duamızla desteklemeye çalışıyoruz. Yaşadığımız ülkemizde sorumluluklarımız var. Müslümanların, İslami kimliğinin daha geliştirilmesi, netleştirilmesi, gerek modern gerekse hurafelerden arındırılması konusunda bizden önceki başlatılan çalışmayı bizler devam ettirmekle mükellef olmak amacıyla hareket ediyoruz. Faaliyetlerimizi ve çalışmalarımızı yoğunlaştırmaya çalışıyoruz. Diğer Müslümanlar ile kardeşiz."

Sadece Özgür-Der tabelası altında faaliyet gösteren Müslümanların faaliyetlerinden sorumlu olmadıklarını vurgulayan Rıdvan Kaya, şunları kaydetti:

"Her kim Allah'ın dinine şahitlik etmek için çaba sarf ediyorsa bizler de bu kardeşlerimizle dayanışma ve elimizden geldiğince kardeşlik hukuku içerisinde olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde karşılıklı kardeşlik çabaları içerisinde ortak hedefimiz olan yeryüzünde Allah'ın hakim kılınması, dinine şahitlik edilmesi ve kulların hiçbir şekilde onun dışındaki kullara, kurumlara ya da ilahlık iddiasındaki güçlere itaat etmemesinin yanı sıra onlara boyun eğdirilmemesi ile gerçek anlamda özgürlük için verilen bir mücadelenin yanındayız. İsmimizin geçip geçmemesi önemli değil. Her kim İslam içinde hayırlı faaliyette bulunuyorsa biz o faaliyetlerde gurur duyarız ve büyütmeye çalışırız."

Konuşmaların ardından Özgür-Der Ereğli Şubesinin açılışı gerçekleştirildi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özgür-Der: Diğer Müslümanlar İle Kardeşiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement