Özgür Özel: Staj Mağdurlarını Duymadan, Eyt'deki Adaletsizliği Görmeden, İntibak Çıkarıp Eşitsizliği Çözmeden Bu Meclis'in Seçime Gitmesi Doğru... - Son Dakika
Güncel

Özgür Özel: Staj Mağdurlarını Duymadan, Eyt'deki Adaletsizliği Görmeden, İntibak Çıkarıp Eşitsizliği Çözmeden Bu Meclis'in Seçime Gitmesi Doğru...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda, "Yarın, belki de Meclis’in son günü olacak. Staj mağdurlarını duymadan, emeklilikte yaşa takılanlardaki adaletsizliği görmeden, BAĞ-KUR’un 9 bin gün sorununu çözmeden, 5 bin gün beklerken bakan ağzından verilen söze, 5 bin 900 gün mağduriyetini gidermeden, BAĞ-KUR’lulara yönelik prim adaletsizliğini gidermeden, kısmi emeklilik beklentisini karşılamadan, intibak çıkarıp 2008 öncesi, sonrası ve 2000-2008 arası eşitsizliği çözmeden, 2000 yılı mağdurlarını duymadan bu Meclis’in bir yere gitmesi, tatile girmesi, seçime gitmesi doğru değildir. Giderseniz gidersiniz. 14 Mayıs’ta geleceğiz, bunların hepsini biz çözeceğiz. Hepsine söz; 14 Mayıs’ta yine baharlar gelecek" dedi.

05.04.2023 16:58  Güncelleme: 17:04

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda, "Yarın, belki de Meclis'in son günü olacak. Staj mağdurlarını duymadan, emeklilikte yaşa takılanlardaki adaletsizliği görmeden, BAĞ-KUR'un 9 bin gün sorununu çözmeden, 5 bin gün beklerken bakan ağzından verilen söze, 5 bin 900 gün mağduriyetini gidermeden, BAĞ-KUR'lulara yönelik prim adaletsizliğini gidermeden, kısmi emeklilik beklentisini karşılamadan, intibak çıkarıp 2008 öncesi, sonrası ve 2000-2008 arası eşitsizliği çözmeden, 2000 yılı mağdurlarını duymadan bu Meclis'in bir yere gitmesi, tatile girmesi, seçime gitmesi doğru değildir. Giderseniz gidersiniz. 14 Mayıs'ta geleceğiz, bunların hepsini biz çözeceğiz. Hepsine söz; 14 Mayıs'ta yine baharlar gelecek" dedi.

Özgür Özel, bugün TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"PARTİMİZDE 31 AVUKATIMIZ VAR. BİRİ SAYIN KABOĞLU. MECLİS'İMİZDEKİ 123 AVUKATI YETİŞTİREN HOCALARI DA TEMSİLEN BURADA BULUNUYOR"

Özel, "Tüm avukatların Avukatlar Günü'nü kutluyor ve savunma mesleğinin mensuplarının görevlerini hukuka uygun, özgür biçimde yapabilecekleri yarınlara olan ümidimizi ve inancımızı ifade ediyoruz. Burada Sayın Levent Bülbül, Sayın Meral Danış Beştaş, Sayın Ramazan Can, üç grupta avukatları temsil ediyorlar. Partimizde 31 avukatımız var. Biri Sayın Kaboğlu (İbrahim Kaboğlu). Avukatlık unvanı var ama Meclis'imizdeki 123 avukatı yetiştiren hocaları da temsilen burada bulunuyor. Savunma mesleğine çok saygı duyan, Meclis'teki varlıklarından onur duyan, kaliteli yasama açısından bir yasama meclisinin olmazsa olmazı bir meslek grubu ve en yoğun meslek grubu olmasından büyük bir memnuniyet duyan CHP Grubu adına günlerini bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.

"CHP OLARAK, FİLİSTİN HALKININ VE FİLİSTİN HALKININ HAKLI DAVASININ YANINDAYIZ"

Özgür Özel, "İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşeti kınıyoruz. CHP olarak, Filistin halkının ve Filistin halkının haklı davasının yanındayız. Gerginlik ve şiddetten medet umulmasının, inanç ve ibadet özgürlüğüne müdahale edilmesinin 21'inci yüzyılda kabul edilebilir bir yanı yoktur. Filistin'le dayanışma içinde olduğumuzu ve haklı davalarında her zamanki gibi arkalarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz" dedi.

"FOX TV, HALK TV VE TELE 1'E VERİLEN CEZALARIN, OBJEKTİF HABERİ ARAYAN SEÇMENE VERİLEN CEZA VE YAPILAN BİR SANSÜR OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"

Özel, "Fox TV, Halk TV ve TELE 1'e verilen cezaların, kurumlara verilen cezalar değil; hakikati, gerçek haberi, objektif haberi arayan seçmene verilen ceza ve yapılan bir sansür olduğunun da farkında olduğumuzu ifade etmek isterim" diye konuştu.

"HEPSİNE SÖZ; 14 MAYIS'TA YİNE BAHARLAR GELECEK"

Özgür Özel, "Yarın, belki de Meclis'in son günü olacak. Staj mağdurlarını duymadan, emeklilikte yaşa takılanlardaki adaletsizliği görmeden, BAĞ-KUR'un 9 bin gün sorununu çözmeden, 5 bin gün beklerken bakan ağzından verilen söze, 5 bin 900 gün mağduriyetini gidermeden, BAĞ-KUR'lulara yönelik prim adaletsizliğini gidermeden, kısmi emeklilik beklentisini karşılamadan, intibak çıkarıp 2008 öncesi, sonrası ve 2000-2008 arası eşitsizliği çözmeden, 2000 yılı mağdurlarını duymadan, 2000 yılı sonrasını kademelendirmeden, BAĞ-KUR'lular ve SSK'liler için olan askerlik borçlanması hakkını Emekli Sandığı'nda da yılı geri çekecek şekilde yapıp da memurları da bu haktan faydalandırmadan, kamuda çalışan mühendisin özlük hakkını çözmeden, kamuda çalışan mühendis atamasını hak ettikleri noktada yapmadan bu Meclis'in bir yere gitmesi, tatile girmesi, seçime gitmesi doğru değildir. Giderseniz gidersiniz. 14 Mayıs'ta geleceğiz, bunların hepsini biz çözeceğiz. Hepsine söz; 14 Mayıs'ta yine baharlar gelecek" dedi.

Özgür Özel: Staj Mağdurlarını Duymadan, Eyt\'deki Adaletsizliği Görmeden, İntibak Çıkarıp Eşitsizliği Çözmeden Bu Meclis\'in Seçime Gitmesi Doğru...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özgür Özel: Staj Mağdurlarını Duymadan, Eyt'deki Adaletsizliği Görmeden, İntibak Çıkarıp Eşitsizliği Çözmeden Bu Meclis'in Seçime Gitmesi Doğru... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement