Pakistan'da İntihar Saldırısı: 2 Ölü - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da İntihar Saldırısı: 2 Ölü

Pakistan\'da İntihar Saldırısı: 2 Ölü

Kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısında 2 asker hayatını kaybetti, 6 asker yaralandı

20.11.2013 07:45

Pakistan'ın aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da askeri kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısında 2 asker öldü.

Alınan bilgiye göre, Afganistan sınırına yakın Şava bölgesindeki askeri kontrol noktasına Pakistan Talibanı tarafından intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre 2 asker hayatını kaybetti, 6 asker yaralandı.

Yaralıların helikopterle Bannu bölgesindeki askeri hastaneye getirildiği ve 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. İntihar eylemcisinin patlayıcı yüklü araç ile kontrol noktasına yaklaşarak kendini havaya uçurduğunu öğrenildi. Saldırının ardından bölgeye giriş-çıkışlar kapatılırken operasyon başlatıldı.

Öte yandan, Hayber-Pakthunva eyaletindeki Swabi bölgesinde bir polis kontrol noktasına da silahlı saldırı düzenlendiği kaydedildi. Yaklaşık 10 militanın saldırdığını bildiren polis yetkilileri, çatışmada 4 militanın öldürüldüğünü, saldırı girişimini son anda fark eden güvenlik güçlerinde ise can kaybı olmadığını kaydetti.

Pakistan Talibanı, liderleri Hekimullah Mesud'un öldürülmesinin ardından bir saldırı planı hazırladıklarını ve bu plan dahilinde asker ve polisler ile devlet binalarını hedef alacaklarını açıklamıştı.

Mesud'un öldürülmesinin ardından örgütün içindeki en uzlaşmaz komutanlardan biri olarak bilinen Molla Fazlullah başa geçmişti. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da İntihar Saldırısı: 2 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement