Pakistan'da Tutuklanan Hintli Balıkçılar Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Tutuklanan Hintli Balıkçılar Serbest Bırakıldı

Pakistan\'da Tutuklanan Hintli Balıkçılar Serbest Bırakıldı

Pakistan Başbakanı Şerif, Hintli mevkidaşı Modi ile görüşmeden önce jest yaptı.

27.05.2014 10:26

Pakistan'da karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle tutuklu bulunan 151 Hintli balıkçının Başbakan Navaz Şerif'in emriyle serbest bırakıldığı bildirildi.

Balıkçıların, Hindistan'ın yeni Başbakanı Narendra Modi'nin yemin törenine katılması için Pakistanlı mevkidaşı Şerif'e davetiye göndermesinin ardından salıverildiği belirtildi.

Özgürlüğüne kavuşan balıkçılardan 26 yaşındaki Nareş Kumar, sevincini "Gardiyanlar, serbest bırakıldığımızı söyleyince kulaklarımıza inanamadık. Çok mutluyuz" diyerek ifade etti.

Hindistan'ın Gujrat eyaletinde yaşayan ve yaklaşık 6 aydır Pakistan'ın güneyindeki Sindh eyaletinde tutuklu bulunan Kumar, 2 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Şerif sayesinde uzun süredir göremediği ailesine kavuşacak olan bir diğer balıkçı Muhammed İsmail de "Umarım Hindistan hükümeti de Pakistanlı balıkçıları serbest bırakarak bu güzel jeste aynı şekilde karşılık verir" dedi.

Pakistan ve Hindistan arasındaki belirsiz deniz sınırları ve teknelerin yerini belirleyecek teknolojinin olmaması, sık sık balıkçıların tutuklanmasına neden oluyor.

Hindistan'daki cezaevlerinde de 150'si balıkçı 568 Pakistan vatandaşı tutuklu bulunuyor.

Büyük Britanya İmparatorluğu yönetimindeki Hindistan'dan 1947'de ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Pakistan'da 1 1 Mayıs 2013'teki genel seçimleri kazanarak iktidara gelen Başbakan Şerif, her fırsatta Hindistan ile ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getiriyor.

Hindistan'daki genel seçimi kazanan Modi de komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirmek için bölge ülkelerin liderlerini yemin törenine davet etmişti. Şerif, 66 yıllık aranın ardından Hindistan'da resmi bir törene katılan ilk Pakistan başbakanı oldu.

Modi ile Şerif, bugün Yeni Delhi'de bir araya gelecek. Görüşmenin son 66 yılda üç kez savaşa giren iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğine inanılıyor. - Delhi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Tutuklanan Hintli Balıkçılar Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement