Papa, Hayatını Anlatan Filmin Galasına Yoksulları ve Göçmenleri Davet Etti - Son Dakika
Güncel

Papa, Hayatını Anlatan Filmin Galasına Yoksulları ve Göçmenleri Davet Etti

Papa, Hayatını Anlatan Filmin Galasına Yoksulları ve Göçmenleri Davet Etti

Esma ÇAKIR - VATİKAN / DHA KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco'nun biyografisi beyazperdeye aktarıldı.

02.12.2015 18:42

Esma ÇAKIR - VATİKAN/ DHA KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco'nun biyografisi beyazperdeye aktarıldı. "Yoksullar için yoksul bir Kilise" şiarını edinen Arjantinli lider, filmin Vatikan'daki dünya prömiyerine yoksulları ve evsizleri davet etti.

İtalyan Yönetmen Daniele Luchetti'nin hayata geçirdiği "Chiamatemi Francesco (Call Me Francis-Bana Francesco Deyin)" adlı biyografik filmin galası, Salı akşamı Vatikan'daki VI. Paul Salonu'nda gerçekleştirildi.

İtalya'da 3 Aralık'ta, bazı ülkelerde de 11 Aralık'ta gösterime girecek olan filmin gösterimine Papa katılmazken, onun isteği üzerine büyük bir kısmını evsiz, yoksul, göçmen, hayırsever ve din görevlilerinin oluşturduğu 7 bine yakın kişi salonu tamamen doldurdu.

Bazı göçmenler, aralarında Türk bayrağının da bulunduğu birçok ülke bayrağının yer aldığı ve üzerinde "Teşekkürler Papa Francesco" yazılı bir dövizi salonun girişinde açtılar.

PAPA: "BURASI SİZİN EVİNİZ"

Vatikan'da görevli din adamı Monsenyör Konrad Krajewski, salondakilere Papa'nın "Burası sizin eviniz" mesajını iletti.

Yılda sadece iki kez; Noel'de ve yeni muhafızların yemin töreninde görev yapan Papalık İsviçreli Muhafızlar Bandosu, etkinlikte mini bir konser vererek, konuklara keyifli anlar yaşattı.

Filmin birçok sahnesi, özellikle Arjantinli din adamının Buones Aires Başpiskoposu (Kardinal Jorge Mario Bergoglio) iken papa seçildiğini anlatan anlar büyük alkış aldı.

Gösterimin ardından yoksullara birer poşet içinde akşam yemeği dağıtıldı.

Buones Aires'te çekilen ve Katolik Kilisesi'nin 266'ncı ruhani lideri Papa'nın gençlik yıllarına odaklanan 15 milyon dolar bütçeli filmin 2016 yılında, Papa'nın bu göreve seçildiği 13 Mart günü dünyanın birçok ülkesinde gösterime girmesi bekleniyor. Yapıtın Türkiye'ye distribüsyonu için görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Dini bir yapım olmaktan öte bir inanç adamını anlatan film, çiçeği burnunda papaz Jorge Mario Mergoglio'nun, Hristiyanlığın en büyük cemaatinin ruhani lideri olma yolundaki emin adımlarını konu alıyor.

Arjantin'in karanlık askeri diktatörlük döneminde (1976-1983) geçen filmde Bergoglio, Peronist arkadaşları ile generaller arasında ince bir çizgide dururken, arkadaşları ve meslektaşlarını baskıcı yönetimin zulmünden korumaya çalışıyor.

Yoksullara odaklanan Bergoglio, aynı zamanda gecekondu bölgelerindeki halkın haklarını da korumaya çalışırken anlatılıyor.

Filmde Papa Franceso'yu, Arjantinli Rodrigo de La Serna (gençliğini) ve Şilili Sergio Hernandez canlandırıyor.

DİKTATÖR YÖNETİMLE İŞBİRLİĞİ SUÇLAMASI

Jorge Mario Bergoglio, Arjantin'deki insan hakları kuruluşları ve Plaza de Mayo Anneleri ve Büyükanneleri tarafından darbe döneminde diktatörlerle işbirliği yapmakla suçlanmıştı.

Bergoglio, papa seçilmeden önce, diktatörlük döneminde işkence merkezine çevrilen Donanma Teknik Okulu (ESMA) davasında tanık olarak dinlenmiş, birçok müşteki tarafından iki Cizvit papazı korumayı reddederek gözaltına alınıp aylarca işkence görmelerine sebep olmakla itham edilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa, Hayatını Anlatan Filmin Galasına Yoksulları ve Göçmenleri Davet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement