Patlamanın 2'nci Yıldönümünde Aynı Acı" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Patlamanın 2'nci Yıldönümünde Aynı Acı" Haberine Ek

Patlamanın 2\'nci Yıldönümünde Aynı Acı" Haberine Ek

'çocuklarımız, YATAKLARINI GÖRMEDEN DEPOYA GİRİP ŞEHİT OLDU' Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 25 askerin şehit düşmesine neden olan patlamanın yıldönümünde şehit aileleri adına konuşan Şehit Er Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, çocuklarının ölene kadar gece karanlığında çalıştırıldığını iddia etti.

05.09.2014 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'çocuklarımız, YATAKLARINI GÖRMEDEN DEPOYA GİRİP ŞEHİT OLDU'

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 25 askerin şehit düşmesine neden olan patlamanın yıldönümünde şehit aileleri adına konuşan Şehit Er Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, çocuklarının ölene kadar gece karanlığında çalıştırıldığını iddia etti. Ali Taştan, Eskişehir'de devam eden davada tutuklu sanık olmadığını hatırlattı. Kışlada sorumlu subayların yaşanan olayda sorumluluğu olup olmadığını soran baba Taştan, şehit aileleri olarak gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adalet istediklerini dile getirdi.

'ÖLENE KADAR ÇALIŞMIŞLAR' Oğlu ve şehit arkadaşlarının kışlaya gittikleri 3'üncü gün yaşanan patlamada hayatını kaybettiğini vurgulayan Taştan, şöyle dedi:

"15 gün acemilikte, 3 gün de burada toplam 18 günlük askerdi bizim çocuklarımız. Nizamiye kapısından daha yattıklara yere gitmeden birinci gün gece 23.30'a kadar, ikinci gün 23.00'e kadar, üçüncü gün çocuklarımızın başına bu işin geldiği 21.15'e, yani ölene kadar çalışmışlar. Tabi askerliğin zamanı, saati yoktur. Bu acemi askerler elektriği, ışığı olmayan bir yere nasıl sokuldu anlamıyorum."

BİRBİRLERİNİN ELİNİ ÖPTÜLER

Baba Taştan, kendilerine içinde parçalar olan boş tabutlar verildiğini belirtti. Taştan'ın konuşması sırasında şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Törene şehit yakınları çocuklarının künyeleriyle katıldı. Tören sonrası birbirileriyle vedalaşan şehit anneleri, hem birbirlerinin elini, hem de çocuklarının fotoğrafını öptü. Duygu dolu törenin ardından şehit aileleri Afyonkarahisar'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

AFYONKARAHİSAR, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patlamanın 2'nci Yıldönümünde Aynı Acı' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement