Pegida Yürüyüşüne Bu Kez Katılım Fazla Oldu - Son Dakika
Güncel

Pegida Yürüyüşüne Bu Kez Katılım Fazla Oldu

Pegida Yürüyüşüne Bu Kez Katılım Fazla Oldu

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Pegida yürüyüşüne katılım biraz fazla oldu.

20.01.2015 13:28

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Pegida yürüyüşüne katılım biraz fazla oldu. Geçen haftalarda düzenlenen yürüyüşlere sadece 30-40 kişi katılırken, Kopenhag'daki yürüyüşe yaklaşık 300, Arhus ve Allborg şehirlerindeki yürüyüşe de 400 kişi katıldı. Aşırı sağcılara karşı ırkçılık karşıtları da gösteri düzenlediler. Ancak polis çıkabilecek olayları göz önüne alarak her iki gruba birbirine yaklaşık 2 km mesafede izin verdi. Kopenhag'daki karşıt gösteriye yaklaşık 700 ırkçılık karşıtı katıldı.

Sanat Müzesi önünde yapılan konuşmalarla başlayan yürüyüş, Danimarka'nın simgesi Deniz Kızı Heykeli'nde son buldu. Yürüyüşe katılan aşırı sağcılar arasında, ellerinde 'Şiddet ve ırkçılığa hayır' pankartları taşıyan aileler bulunduğu görüldü. Göstericiler ellerindeki Charli Hebdo'nun son sayısından oluşan pankart ve meşalelerle yürürken zaman zaman, ırkçılık karşıtlarının "Caddelerimizde ırkçıları istemiyoruz" sloganları ile karşılaştı. Karşıt göstericiler polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Yürüyüşe bazı Müslüman asıllı göçmenler de katıldı. Bunlar arasında Uğur Kaya, bazı aşırı sağcılar tarafından rahatsız edildi. Özellikle Deniz Kızı heykeli yanında basına konuşması engellenmeye çalışılan Uğur Kaya, şöyle dedi:

"Yürüyüşe katılanların gerçekten şiddet ve ırkçılık karşıtı olup olmadıklarını görmek istedim. Bazıları ellerinde 'Şiddete, ırkçılığa hayır' pankartı taşıdı. Ama onların ırkçılığa karşı olduklarına inanmıyorum. Ben burada doğdum ve büyüdüm Danimarkalı sayılırım ama beni Arap sanarak rahatsız ettiler ve yürüyüşü terk etmemi istediler. Basının bana sorduğu sorulara yanıt vermeme bile katlanamadılar."

Yürüyüşü düzenleyen Aşırı sağ Danimarka Halk Partisi Milletvekili Adayı Nicolai Sennelsk, DHA'ya yaptığı açıklamada bazılarının yürüyüşü Müslümanlara karşı bir yürüyüş olarak algıladıklarını ancak Müslümanlara karşı olmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Pegida Danimarka şubesi olarak radikal dincilere ve İslam dini adı altında terör saldırılarında bulunanlara karşı bu yürüyüşü düzenledik. Ülkemizde rahat ve korkusuz şekilde yaşamak ve çocuklarımızı hiçbir endişe içinde olmadan yetiştirmek istiyoruz. Paris'teki saldırılar ve polisin uyarıları bizi endişelendiriyor."

Pegida'nın düzenlediği yürüyüş sırasında bazı ırkçılık karşıtları, 'Caddelerimizde ırkçı istemiyoruz' diye slogan atarken, yürüyüşe katılanlar da "Caddelerimizde ırkçı atalarımız yok" sloganları attır. Bir gösterici Deniz kızı heykelinin yanına tırmanarak bir süre elinde Danimarka bayrağı ve 'Fundamentalist İslam'a hayır' pankartı ile gösteri yaptı. Her iki gösteri için de binlerce polis görev yaptı, caddeler mavi polis ışıklarıyla aydınlandı. Saat 18.00'de başlayan gösteri 19.30'da son buldu - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pegida Yürüyüşüne Bu Kez Katılım Fazla Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement