Polatlı Belediyesi'nden Kurs Desteği - Son Dakika
Güncel

Polatlı Belediyesi'nden Kurs Desteği

Polatlı Belediyesi\'nden Kurs Desteği

Ankara'nın Polatlı İlçe Belediyesi tarafından açılan 15 kursta 2 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü açıklandı.

18.03.2013 12:16

Ankara'nın Polatlı İlçe Belediyesi tarafından açılan 15 kursta 2 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü açıklandı. Hafta sonunda kursları ziyaret eden Belediye Başkanı Yakup Çelik, öğrencilerle sohbet etti.

Belediye Başkanı Yakup Çelik, bağlama kursunu ziyaret etti. Türk Halk Müziği Korosu Şefi Sami Elçi ve öğrencileri ile birlikte bağlama çalan Başkan Çelik, 'Değmen Benim Yaslı Gönlüme' adlı türküyü öğrencilerle birlikte söyledi. Çelik, bağlama eğitmeni Sami Elçi'nin fon müziğiyle Sezai Karakoç'un 'Köşe' adlı şiirinden bir dörtlük okudu. Resim öğretmeni Kadriye Oral'ın sınıfına giren Başkan Çelik, resim yapan çocuklarla ilgilendi. Öğrencilerin sıralarına oturan Başkan Çelik, "Bu çocuklar harika işler yapıyor" diyerek sohbet etti.

2 BİNİN ÜZERİNDE KURSİYER VAR

Başkanı Yakup Çelik, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 15 farklı kursta 2 binin üzerinde kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi. Sanatsal ve meslek edindirme kurslarına ilginin her geçen gün arttığını belirten Çelik, çocuk, yetişkin, genç ve kadınlara yönelik kurslar düzenlediklerini söyledi. Bağlama, Tasavvuf Musıkisi, ney, ebru, resim alanlarında sanatsal kurslar açtıklarını belirten Çelik, gümüş takı atölyesi, ahşap hediyelik eşya, seramik kursu gibi meslek edindirme kursları da açtıklarını vurguladı.

Başkan Çelik, "2 binin üzerinde kursiyer fiilen kurslarda eğitim almaya devam ediyor. Kurslardan harika işler ortaya çıkıyor. Halk müziği koromuz varken buna bir de Tasavvuf Musikisi korosu ekledik ve din görevlilerini bu işin içine kattık" dedi. - Ankara/ Polatlı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polatlı Belediyesi'nden Kurs Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement