Prenses Diana'nın Filmdeki Zerafeti Chopard ile Bütünleşti! - Son Dakika
Güncel

Prenses Diana'nın Filmdeki Zerafeti Chopard ile Bütünleşti!

Prenses Diana\'nın Filmdeki Zerafeti Chopard ile Bütünleşti!

Chopard'ın mücevher ve saat tasarımcılarının yetenekleri sayesinde Diana, şefkatli ve şık bir kadın olarak hatıralarda kalmaya devam edecek.

13.09.2013 16:08  Güncelleme: 16:21

İsviçreli firma, Wales Prensesinin hem statüsü hem de kişiliğiyle bire bir örtüşen inanılmaz uyumlu bir koleksiyon oluşturmayı başardı.

Galler Prensesi'ni konu edinen ve merakla beklenen, Diana filminde en özel Chopard Mücevherleri, Diana'nın göz kamaştırıcı zevkini yansıtmaya yardımcı oluyor.

Yönetmenliğini Oliver Hirschbiegel'in üstlendiği film ülkemizde de diğer ülkelerle aynı anda gösterime giriyor.

Firma, yapımcılığını ödüllü İngiliz firması Ecosse Filmsin üstlendiği Diana filminde Prenses Diana'nın kullanmayı tercih edebileceği mücevherleri kendi özel koleksiyonlarından seçip belirledi.

Bu filmde Diana'yı canlandıran başrol oyuncusu Naomi Watts'ın çekimlerde kullandığı mücevherler için özel bir kostüm tasarımcısıyla çalışıldı.

Çok titiz ve zorlu bir çalışma gerektiren bu projede, hem Diana'nın olağanüstü mücevher koleksiyonunu gerçekçi bir şekilde yansıtılması hem de bunu yaparken onun nazik, cazibeli ve modern çizgili efsanevi şıklığını tüm dünyaya yeniden hatırlatılması gerekiyordu. Chopard Eş Başkanı ve Sanat Yönetmeni Caroline Scheufele filmin Kostüm Yönetmeni Julian Day ile çok yakın ve spesifik bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Scheufele "Diana filminde çalışma teklifi geldiğinde çok heyecanlandım çünkü o bana göre hem kişiliğiyle hem de tarzıyla sıra dışı bir karizma ve zarafetle kutsanmış bir şahsiyet. 2009'da Nine filminde birlikte çalıştıktan sonra yeniden bir ortak çalışma yürütebilmek Naomi Watts'ın müthiş oyunculuğu da göz önünde bulundurulduğunda bizler için büyük bir ayrıcalık." diyor.

Filmde, Happy Diamonds koleksiyonundan parçaların yanısıra Chopard saatleri, mücevherleri ve çantalarından oluşan seçkin parçalar kullanıldı. Chopard'ın bu alandaki ustalığını gözler önüne serecek olan Yüksek Kuyumculuk eserleri filmde göz doldurdu. İsviçreli firma, Wales Prensesinin hem statüsü hem de kişiliğiyle bire bir örtüşen inanılmaz uyumlu bir koleksiyon oluşturmayı başardı. Kostüm Yönetmeni Julian Day, bu projedeki memnuniyetini: "Diana'nın senaryosunu okumaya başladığım ilk andan itibaren göz alıcı mücevherlere ihtiyacım olacağını hemen anladım. Chopard ile birlikte çalışabilme fırsatı doğduğunda sonucunda ne kadar güzel işler çıkarabileceğimizi kestirebiliyordum. Chopard ailesinin yardımları çok kıymetliydi." sözleri ile ifade etti.

Diana, özellikle küpe takmayı çok seviyordu çünkü bu mücevher türü saç kesimiyle uyum sağlıyordu; o, küpelerini genellikle herhangi başka bir mücevher takmadan kullanıyordu. Bu küpeler arasındaki en ikonik çift ise, meşhur nişan yüzüğüne uygun olarak elmaslarla bezenmiş oval safirlerden hazırlanmıştı. Chopard, kahramanımızın narin boynunun zarifliğini daha da ortaya çıkartmak için aralarında üç sıra 92 elmas taşlı beyaz altından nefis bir plastronun da bulunduğu ihtişamlı kolyeler seçti. Bu göz alıcı parçanın mükemmel saflığı adeta Naomi'nin Diana'sının porselen pürüzsüzlüğündeki cildini yansıtıyor. Armut ve yastık kesim elmaslarla bezenmiş olan bu kolye aktrisimizin asil duruşunu daha da vurguluyor. Alımlı bir cazibe, sadelik ve romantizmin mükemmel bir karışımı olan bu mücevher parçaları Diana'nın tarzını harika bir şekilde yansıtıyor. İsviçreli kuyumculuk firması esin kaynağı olarak bu kadar cana yakın ve efsanevi bir model daha hayal edemezdi.

Paris'te yaşanan o trajik olaylardan yıllar sonra sinemanın büyüsü ve Chopard gibi tasarımcıların yetenekleri sayesinde Diana, şefkatli ve şık bir kadın olarak hatıralarda kalmaya devam edecek.

Uzun yıllardır ünlü yıldızların mücevher konusunda kırmızı halıdaki tek seçimi olan Chopard sinema dünyasındaki varlığını büyük bir tutkuyla devam ettiriyor. Ortak çalışmalarının bir simgesi olarak Palme d'Or ödülünü hazırlayarak resmi sponsorluğunu üstlendiği Cannes Film Festivali gibi uluslararası dev organizasyonlarda da yer alan İsviçreli kuyumcu Chopard, sinema aşkını besleyecek her türlü etkinliğe olan desteğini bir kez daha kanıtladı. Sinema ile arasında güçlü bir bağ olan Chopard, geçmiş yıllarda Elizabeth: The Golden Age (Shekhar Kapur), Nine (Rob Marshall) ve Midnight in Paris (Woody Allen) gibi birçok uzun metrajlı filmlere de sponsor olmuştu.

Tektaş Saatçilik Grubu, markanın uzun yıllardır Türkiye'deki distribütörlüğünü yürütüyor.

Filmde Kullanılan Chopard Mücevherlerin Teknik Bilgileri

Fantezi kesim elmaslarla bezeli platin kolye (78 karat).

Ref. 816644-9001

Yastık kesim elmaslar (69 karat), armut kesim elmaslar (22 karat) ve pırlantalarla (5 karat) bezeli 18 ayar beyaz altın ve titanyum kolye.

Ref. 939264-9001

Gri inciler (48 karat) ve pırlantalarla (2 karat) bezeli 18 ayar altın küpeler.

Ref. 837956-1002

Oval kesim safirler (20 karat), oval kesim elmaslar (3 karat) ve pırlantalarla (3 karat) bezeli 18 ayar beyaz altın klipsli küpeler.

Ref 840338-1001

Happy Spirit Koleksiyonundan 2 adet hareketli elmas ve pırlantalı 18 ayar beyaz ve sarı altın klipsli küpeler.

Ref 845422-9001

Happy Diamonds Koleksiyonundan hareketli elmaslar, baget kesim elmaslar ve pırlantalarla (1 karat) bezeli 18 ayar beyaz altın saat.

Ref 205020-1001

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prenses Diana'nın Filmdeki Zerafeti Chopard ile Bütünleşti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement