Priştine'nin En Büyük Meydanı Açılacak - Son Dakika
Güncel

Priştine'nin En Büyük Meydanı Açılacak

Priştine\'nin En Büyük Meydanı Açılacak

Kosova'nın en büyük meydanı olması beklenen İbrahim Rugova Meydanı, Priştine'nin kurtuluş günü olan 11 Haziran'da hizmete açılacak.

21.05.2013 13:48  Güncelleme: 13:52

Kosova'nın bugüne kadarki en büyük meydanı olması beklenen İbrahim Rugova Meydanı, Priştine'nin kurtuluş günü olan 11 Haziran'da hizmete açılacak.

İbrahim Rugova meydanının açılış gününe kadar hazır olması için hummalı bir çalışma yapılıyor. Priştine Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; meydanın hazırlığının bitmediği, ancak inşaat firmasının meydanın yapımını belirlenen tarihte bitireceğini umut ettiği belirtildi.

İbrahim Rugova Meydanı'ndaki çalışmaların 11 Haziran'dan önce bitmesi beklenirken, Meydandaki Fıskiye havuzuna bir kamyonun düşmesi büyük zarara yol açtı. 30 bin Euro değerindeki fıskiye yeniden inşa ediliyor. 12 bin 800 metrekarelik alandan oluşan İbrahim Rugova Meydanındaki çalışmalar 6 Mart 2012 yılında başlamıştı. 12 bin 800 metrekarelik alanın 4 bin metrelik bölümü yeşil alanlara ayrıldı. Alana İtalya'dan getirilen ağaçlar ve çiçekler dikildi. Meydandaki tarihi binalar bütünüyle restore edildi. Ayrıca meydanda İbrahim Rugova'nın büstü de yer aldı.

Kosova'daki en büyük meydan için Priştine Belediyesi 13 milyon Euro harcadı. Kosova Başbakanlık Binası, Meclis Binası ve Ulusal Tiyatrosu binası üçgeni içinde inşa edilen İbrahim Rugova meydanı Priştine'nin görünüşünü tamamen değiştirdi. İbrahim Rugova Meydanı hizmete açıldıktan sonra Priştine merkezi Balkanlardaki en modern meydana sahip olacak. İbrahim Rugova meydanının açılış törenine aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda dış ülke yetkilisi hazır bulunacak. 11 Haziran'da hem Priştine'nin kurtuluş günü hem de meydanın açılışı kutlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Priştine'nin En Büyük Meydanı Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement