Putin, Kraft'a Yeni Bir Yüzük Almaya Hazır - Son Dakika
Güncel

Putin, Kraft'a Yeni Bir Yüzük Almaya Hazır

Putin, Kraft\'a Yeni Bir Yüzük Almaya Hazır

Rusya Devlet Başkanlığı sözcüsü Dmitry Peskov, 8 yıl önce Moskova ziyareti sırasında Boston takımı New England Patriots'ın sahibi işadamı Robert Kraft'ın Putin'e hediye ettiği ancak, şimdi hediye olmadığını iddia ettiği yüzüğü kendi parasıyla...

17.06.2013 10:04

Rusya Devlet Başkanlığı sözcüsü Dmitry Peskov, 8 yıl önce Moskova ziyareti sırasında Boston takımı New England Patriots'ın sahibi işadamı Robert Kraft'ın Putin'e hediye ettiği ancak, şimdi hediye olmadığını iddia ettiği yüzüğü kendi parasıyla satın alıp iş adamına göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada yüzüğün Putin'e hediye edilişini bizzat gördüğünü vurgularken, "Bu beyefendi gerçekten bu olaydan dolayı dayanılmaz bir ağrı yaşıyorsa, Başkan kendi parasıyla satın alarak kendisine başka bir yüzük göndermeye hazır" dedi. Peskov, böyle saçma bir komplo teorisine inanmak istemediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Genel olarak bu akla gelebilecek zor bir şey. Tam olarak ne zamanda hatırlamıyorum ama sanırım 2005 yılında idi ve ben Başkan'ın hemen yanında arkasında duruyordum. Ben yüzüğü nasıl hediye etiğini gördüm. Onun için bu sözler birilerinin baskısı sonucu veya benzeri şekilde söylenmiş, kesinlikle psikanalistlerle ayrıntılı bir şekilde görüşülmesi gereken bir durum."

Boston takımı New England Patriots'ın sahibi işadamı Robert Kraft, cumartesi günü yaptığı bir açıklamada 2005'te Moskova'yı ziyareti sırasında bir araya geldiği Vladimir Putin'e, elmaslarla işlenmiş altın bir yüzük 'Super Bowl' gösterdiğini ve Putin'in bunu inceleyerek aldığını ancak yüzüğün hediye olmadığını ve geri istediğini söylemişti. Super Bowl, ABD'de her yıl düzenlenen Amerikan futbolu ligi National Football League'in şampiyonluk maçı anısına kazanan takımın oyuncularına ve antrenörlerine verilen toplamı 4.94 karatı bulan pırlantalarla bezeli hatıra bir yüzük.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Putin, Kraft'a Yeni Bir Yüzük Almaya Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement