Rahvan Atlar İncir İçin Koştu - Son Dakika
Güncel

Rahvan Atlar İncir İçin Koştu

Rahvan Atlar İncir İçin Koştu

Nilüfer Belediyesi tarafından Akçalar’da düzenlenen Rahvan At Yarışları ve İncir Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

15.09.2014 12:52

Nilüfer Belediyesi tarafından Akçalar'da düzenlenen Rahvan At Yarışları ve İncir Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Akçalar'da sabah saatlerinde at yarışları ile başlayan festival, "en iyi incir" ve "en leziz incir tatlısı" yarışmaları ile devam etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bursa siyah incirinin çok kaliteli olduğunu biliyoruz. İncirdeki erken olgunlaşmadan kaynaklanan fiyat sıkıntısına rağmen çiftçiler yurt dışında büyük ilgi gören bu ürünün yetiştiriciliğinden vazgeçmemeli. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz, çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. 3 bin hektardan fazla meyve üretim alanına sahip ilçemizde, belediyemizin Kırsal Alan Birimi sizlerin sorunlarını asgariye indirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Biz, Nilüfer Belediyesi olarak tarım faaliyetlerini desteklemeye, çiftçilerimizi topraklarından kopartmamak için onlara her türlü hizmeti vermeye hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. İki kategoride düzenlenen yarışmalarda "en iyi incir yetiştiricisi" ödülünü Nurettin Mercan, "en leziz incir tatlısı yarışması" ödülünü ise "incirli içli köfte" ile Sevgi Vatan aldı.

Başkan Bozbey alandaki standları da ziyaret ederek esnafa 'hayırlı işler' temennisinde bulundu. Bozbey ayrıca Nilüfer Belediyesi Beşevler Gençlik Merkezi karikatür öğrencilerinin 'Kop da gel' sergisini de ziyaret etti.

NALAN ALTINÖRS COŞTURDU

Ödül töreninin ardından Nilüfer Halk Dansları gösterileri büyük alkış alırken, Türk sanat müziğinin sevilen seslerinden Nalan Altınösrs de konser verdi. Türk sanat müziğinin dillerden düşmeyen eserlerini seslendiren Nalan Altınörs, sahne performansıyla geceye damgasını vurdu.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Akçalar Rahvan At Yarışları bu yıl da büyük çekişmeye sahne oldu. Müsabakalar, Akçalar Hisartepe Yarış Alanı' nda yapıldı. Bursa ve çevre illerden toplam 125 atın katıldığı yarışlar toplam 7 kategoride yapıldı. Sıcak havaya rağmen çeşitli kategorilerde dereceye girmek için kıyasıya mücadelelerin yaşandığı yarışlar sonunda baş atlarda birinci Mustafa Küçük, ikinci Cengiz Cenk, üçüncü de Mehmet Barut oldu.

Akçalar'daki yarışmada bu yıl ilk kez bir genç kız da mücadele etti. Kayapa'da yapılan rahvan yarışlarında başaltı kategorisinde birinci olan 14 yaşındaki Gamze Yüce, Akçalar'da ise 4. oldu. 10 yaşından bu yana at bindiği öğrenilen Gamze, büyük alkış aldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rahvan Atlar İncir İçin Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement