Ramazan Ruhu Kent Meydanı'nda - Son Dakika
Güncel

Ramazan Ruhu Kent Meydanı'nda

Ramazan Ruhu Kent Meydanı\'nda

Sultanbeyli'de Ramazan etkinlikleri Kent Meydanı'nda devam ediyor.

30.07.2012 09:44

Meydanın haftasonu konukları Yavuz Bahadıroğlu, Dursun Ali Erzincanlı, Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya ve Yrd. Doç Dr. Ubeydullah Sezikli'ydi.

Kent Meydanını dolduran binlerce Sultanbeylili sohbetler ve ilahilerle Ramazan'ı ruhuna uygun yaşamaya devam ediyor.

Sultanbeyli'de Ramazan, söyleşiler, konserler, şiir geceleri ve iftar davetleriyle dopdolu geçiyor. Kent Meydanı, kurulan sahnede birbirinden güzel programlarla ünlü isimleri ağırlarken, vatandaşlar teravih sonrası gönül iftarlarını açmış oluyor.

KENT MEYDANI ŞİİRSEVERLERLE DOLDU

Cuma akşamı Kent Meydanı'nın ilk konuğu Yavuz Bahadıroğlu oldu. Bahadıroğlu, Osmanlı ve sonrasındaki kültürel yaşamda Ramazan üzerine sohbet ederek geçmişimize atıfta bulundu. Osmanlı'nın tüm etnik kökenlere ve kültürel alışkanlıklara saygılı olduğunu ve her kesimi kucakladığını söyleyen Bahadıroğlu, Ramazanların da bu anlayış çerçevesinde bir arada yaşandığını belirtti.

Bahadıroğlu'nun sohbeti için alanı tamamen dolduran Sultanbeylilileri, söyleşi sonrası şiir dinletisi bekliyordu. Bahadıroğlu'ndan sonra sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı, İslam Peygamberi'ni anlatan "En Sevgiliye" şiirlerini Sultanbeylililer için okudu. Erzincanlı'yı dinlemeye gelen binlerce Sultanbeylili muhteşem şiirlerle tam bir şiir gecesi yaşadı.

SÖYLEŞİLER CUMARTESİ GÜNÜ DE DEVAM ETTİ

Cumartesi günü ise İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Sultanbeyli'deydi. Çetinkaya, tasavvuf ve İslam felsefesi üzerine konuşarak Ramazan ayının hikmetlerini anlattı.

Ardından, yine İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli'nin tasavvuf konseri vardı. Sezikli seslendirdiği ilahi ve ezgilerle yürekleri aşkla doldurdu. Konser, düzenlenen sema gösterisi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ramazan Ruhu Kent Meydanı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement