Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Casusluk İddiası - Son Dakika
Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Casusluk İddiası

Üniversitede okutman olan İngiliz Wend Mary Kasap, casus olduğu iddiaları ile üniversiteden uzaklaştırılmak istendiğini ileri sürdü.

11.11.2013 18:55  Güncelleme: 01:02

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde tek yabancı okutman olan İngiliz Wend Mary Kasap üniversitedeki odasının boşaltıldığı ve bugün üniversite güvenlik görevlileri tarafından üniversite ana kampüsüne sokulmadığı gerekçesi ile kampüs önünde basın açıklaması düzenledi.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞİ ENGELLENDİ

Yaklaşık 3 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde akademisyenlere İngilizce öğretmesi için okutman kadrosu ile göreve alınan Kasap, yakın bir tarihte gerekçe gösterilmeden görevinden uzaklaştırılmak istendiğini iddia etti. Türkçe'yi konuşmakta güçlük çeken yabancı akademisyen adına açıklama yapan kocası Adnan Kasap, "Eşim davet üzerine üniversiteye geldi. Üç yıldır başarılı çalışmalara imza attı. 12 Temmuz 2013 tarihinde Üniversite Senatosu'nun görev süresinin uzatılması talebi ile YÖK'e başvuruda bulunmasına rağmen Rektör Arif Yılmaz'ın istifa etmesinin ardından ilk olarak haber verilmeden odası boşaltıldı. Bugün ise üniversiteye girişi engellenmek istendi" dedi.

"EŞİMİN CASUS OLDUĞU İDDİA EDİLDİ"

Kasap yaptığı açıklamada, "Rektörün değişmesinin ardından eşim üzerinde sürekli baskılar var. Eşimin İngiliz casusu olduğu iddia edildi. KTÜ Kütüphanesi'nden alıp çeviri yaparak Üniversite Matbaası'nda çoğaltıp dağıttığı arkeoloji konulu bir kitapla ilgili misyonerlik yaptığı iddia edildi. Bu asılsız gerekçeler ile üniversiteden uzaklaştırılmak isteniyor. Bu yapılan hukuksuzdur" şeklinde konuştu.

Wend Mary Kasap ise yaptığı açıklamada casus olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Keşke o kitabı buradaki akademisyenler İngilizce olarak okuyup anlayabilselerdi. Arkeoloji hakkında bilgi sahibi olurlardı" diye konuştu.

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "15 Ağustos 2013 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör vekili olarak atandım. 16 Ağustos 2013 tarihinde Rektörlük görevine başladım. Wendy Mary Kasap isimli bayan 2011 ve 2012 yıllarında üniversitemiz bünyesinde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalışmıştı. 2013 yılında sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalışması konusu 2012 yılının Ekim ayı içerisinde Üniversite Yönetim Kurulu'nda görüşülmüş ve 2013 yılında sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalıştırılmaması yönünde karar alınmıştır" dedi.

"ÜNİVERSİTEYLE İLİŞKİSİ KESİLDİ"

Wendy Mary Kasap'ın çalıştırılmayacağının YÖK Başkanlığı'na bildirildiğini belirten Karaman, şunları kaydetti: "31 Aralık 2012 tarihinde SGK çıkışı yapılarak üniversitemiz ile ilişkisi kesilmiştir ancak daha sonra üniversitemiz Mühendislik Fakültesi'nde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalıştırılması gündeme gelmiş ve YÖK Başkanlığı'nın oluru olmadan sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı çalıştırılamadığı için konu tekrar YÖK'e sorulmuştur. YÖK Başkanlığı 12 Temmuz 2013 tarihli yazısında Wendy Mary Kasap isimli kişinin 2013 yılında da sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak üniversitemiz bünyesinde çalıştırılabileceğini bildirmiştir. Bunun üzerine Eylül ayında Rektörlük tarafından kendisine bir yazı yazılmış ve YÖK'ün ilgili yazısı dolayısıyla 1 Ekin 2013-31 Aralık 2013 tarihleri arasında üniversitemiz Mühendislik Fakültesi'nde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalışabileceği bildirilmiştir. Kendisi bu durumu kabul etmeyerek 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren kendisine ücret ödenmesini talep etmiştir. Bunun üzerine 1 Ocak 2013 tarihi ile 1 Ekim 2013 tarihleri arasında üniversitemiz ile kendisi arasında herhangi bir sözleşme imzalanmamış olduğu için bu dönemle ilgili olarak hukuken bir ödeme yapmamızın mümkün olmadığı, ancak sözleşme yaptığımız tarihten itibaren ödeme yapabileceğimiz bildirilmiştir."

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi\'nde Casusluk İddiası
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Casusluk İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement