Revizyon İmar Planı Meclis'te Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Revizyon İmar Planı Meclis'te Kabul Edildi

Revizyon İmar Planı Meclis\'te Kabul Edildi

2012 yılı içerisinde ihalesi yapılan Kırıkkale Revizyon + İlave İmar Planı 04 Şubat 2014 tarihli Belediye Meclis toplantısında kabul edildi.

27.02.2014 10:43

Revizyon İmar Planı Neden Yapıldı

İlk İmar Planımızın sınırları içerisinde kalan alanlar için 1986 yılında Meclis kararı ile alınan kat artırımı kararının plana işlenmesi, 1967 yılında yapılan ilk İmar Planımızdan günümüze kadar farklı zaman ve bölgelerde yapılan İmar Planları arasında bütünlüğün sağlanması, imar paftalarının güncellenmesi ve 2009 Yerel Seçimleri ile Kırıkkale kentine mahalle olarak bağlanan Aşağımahmutlar ve Çullu İmar Planlarının Kırıkkale Planları ile bütünlüğünün sağlanması amacıyla İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, sorun teşkil eden bu konuların çözümüne yönelik çalışmalarını sonuçlandırmıştır.

Aşağımahmutlar ve Çullu mahallelerinin Halihazır haritaları ile Kırıkkale imar planlı alanının tamamının (yaklaşık 5100 ha.) Jeolojik ve Jeoteknik etüdleri yapılmıştır. Hazırlanan rapora göre merkezde zeminlerin hangi özellikleri taşıdığı bir haritaya aktarılmıştır. Hazırlanan Jeolojik ve Jeoteknik rapora göre ilimizde teknik anlamda önlem alınması gerekli alanların (Önlemli Alanlar) olduğu artaya çıkmıştır. Yapılaşma açısından yoğunluğun az kullanılması tavsiye edilen bu bölgemiz Çoruhözü Deresi'nin 400 – 500 metre eninde ve doğu – batı istikameti doğrultusunda uzanan kesimini kapsamaktadır.

Bu çalışmalar neticesinde Kırıkkale Revizyon + İlave İmar Planı, 04.02.2014 tarih ve 25 sayılı Belediye Meclis toplantısında kabul edilmiştir.

Bu plan İmar Kanunu'nun ''Planların Hazırlanması ve Yürürlüğe Konulması'' başlıklı 8. Maddesinin (b) bendine istinaden, Kırıkkale Belediye Binası giriş katında bulunan ilan panosu ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü web sayfasında http://www.kirikkaleimar.com ilan edilmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Revizyon İmar Planı Meclis'te Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement