"Rubato İle Başka Şarkı"nın Bu Haftaki Konuğu Mustafa Ceceli! - Son Dakika
Güncel

"Rubato İle Başka Şarkı"nın Bu Haftaki Konuğu Mustafa Ceceli!

"Rubato İle Başka Şarkı"nın Bu Haftaki Konuğu Mustafa Ceceli!

Türkiye'nin usta müzisyenleri Fatih Ahıskalı, Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün'den oluşan Rubato ile "Başka Şarkı" programına bu hafta Mustafa Ceceli konuk oldu.

27.04.2018 15:05

Mustafa Ceceli, programda kendi şarkılarının yanı sıra farklı eserleri de yorumladı. Programın sürprizi ise Ece Mumay'ın programa katılması oldu. Ece Mumay, programda canlı performansıyla büyük beğeni topladı.

"SEZEN AKSU'YA VARLIĞINDAN DOLAYI ŞÜKÜR ETMEK LAZIM"

Mustafa Ceceli, Sezen Aksu ile nasıl tanıştıklarını ve çalışmaya nasıl başladıklarını anlatarak sohbete başladı. Ünlü şarkıcı, " Emel Müftüoğlu'nun albümüne aranje yapmak için rahmetli Yaşar Gaga çağırmıştı. Orada Sezen Hanım ile bir göz temasımız oldu" dedi. Sonrasında hiç beklemediği bir olay olduğunu söyleyen Mustafa Ceceli, keman kaydı sırasında Sezen Aksu'nun stüdyoya gelip kendisini izlediğini ve o anda çok heyecanlandığını anlattı. Daha sonra Sezen Aksu'nun "Bahane" albümünde, "İkili Delilik ve "Hükümsüz" şarkılarında birlikte çalıştıklarını ve böylece müzikal birlikteliklerinin de başladığını söyleyen Ceceli, "Sezen Aksu'ya varlığından dolayı şükretmek lazım. Müziğimize kattıklarından, kazandırdığı şarkılar için… Kıymetini bilmemiz gerekiyor" dedi.

"KENDİ ÖZ MÜZİĞİMİZ GENÇ NESİLLERE AKTARILMALI"

Kendi öz müziğimizin unutulmaması gerektiğini, sadece belli başlı klasikleşmiş eserlerin değil daha fazlasını da genç nesillere farklı tarzlarında aktarılması gerektiğini söyleyen Mustafa Ceceli, bu konuda sanatçılara büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Ünlü şarkıcı, söylediği şarkıların yanı sıra çaldığı enstrümanlarla da programa renk kattı.

"MÜZİĞİN KUTUPLAŞMASI OLMAZ"

Mustafa Ceceli, programda müzikte kutuplaşma olmaması gerektiğine de değindi. Ünlü şarkıcı, "Müzik müziktir, müzik güzeldir. Ben kötü müzik cümlesini kabul edemiyorum. Çünkü birisi ona emek vermiş. Ona kötü demek yerine 'bana hitap etmiyor' demek daha doğru olur" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Rubato İle Başka Şarkı'nın Bu Haftaki Konuğu Mustafa Ceceli! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement