Sabbahi Yanlıları Tahrir Meydanı'nda Seçim Sonuçlarını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Sabbahi Yanlıları Tahrir Meydanı'nda Seçim Sonuçlarını Protesto Etti

Sabbahi Yanlıları Tahrir Meydanı\'nda Seçim Sonuçlarını Protesto Etti

Mısır'da, Yüksek Seçim Kurulu'nun cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını açıklamasının ardından seçimlere hile karıştığını öne süren eski cumhurbaşkanı adaylarından Hamdin Sabbahi yanlıları ikinci turda yarışaçak olan eski rejimin adayı Ahmet...

29.05.2012 09:13

Mısır'da, Yüksek Seçim Kurulu'nun cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını açıklamasının ardından seçimlere hile karıştığını öne süren eski cumhurbaşkanı adaylarından Hamdin Sabbahi yanlıları ikinci turda yarışaçak olan eski rejimin adayı Ahmet Şefik'in seçim bürosunu ateşe verdi. Sabbahi yanlıları daha sonra Tahrir Meydanı'ında toplanarak protesto gösterileri düzenlemeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Sabbahi yanlıları, 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak olan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak olan eski rejimin adayı Ahmet Şefik'in, Dokki semtinde bulunan seçim bürosunu ateşe verdi. Sabbahi yanılıları daha sonra Tahrir Meydanı'na yönelerek protesto gösterileri düzenlemeye başladı. Tahrir Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, ' Ne Şefik, ne Muhammed Mursi'yi istemiyoruz', 'Mübarek neyse Şefik de o' sloganları attı.

Tahrir Meydanı'ndaki gösterilerin bugün gün boyu devam etmesi beklenirken İskenderye ile Şüveyş kentlerinde de protesto gösterileri düzenlendiği bildirildi. Nasırcı Kerame Partisi'nin lideri ve cumhurbaşkanı adayı Hamdin Sabbahi'nin destekçileri dün gece de Tahrir Meydanı'nda gösteri düzenlemişlerdi.

Eski rejimin cumhurbaşkanı adayı Ahmet Şefik yanlıları ise ateşe verilen seçim bürosunun önünde toplanarak destek gösteri düzenlemeye başladı.

16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak ikinci turda Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi ile Mübarek döneminin Sivil Havacılık Bakanı ve son Başbakanı General Ahmet Şefik yarışacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sabbahi Yanlıları Tahrir Meydanı'nda Seçim Sonuçlarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement