Sakarya'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Sakarya'daki Cinayet Davası

Sakarya\'daki Cinayet Davası

Küçük yaşta evlendiği eşi Emine Yayla'yı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

31.12.2013 13:51

Küçük yaşta evlendiği eşi Emine Yayla'yı (17) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Yayla, maktulün annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyetine esas hakkındaki mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, 2010 yılında evlenerek çocuk sahibi olan Emine Yayla'nın anlaşmazlıklar nedeniyle babasının evinde kalmaya başladığını, sanığın eşini başkalarıyla ilişkisi olduğu iddiasıyla bıçaklayarak öldürdüğünü belirtti.

Sanığın eylemini tasarlayarak gerçekleştirdiğine dair yeterli delil bulunmadığı vurgulanan mütalaada, eşler arasında her fırsatta tartışma çıktığı, maktulün başkalarıyla cinsel birliktelik yaşadığı şüphesinin sanığa ait olduğu, bu nedenle tahrik unsuru kabul edilemeyeceği anlaşıldığından "eşini kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Sanık Süleyman Yayla ise olayın sabah saatlerinde gerçekleştiğini, gerekli savunmayı avukatının yapacağını söyledi.

Sanığın avukatı Kadir Şimşek de esas hakkındaki mütalaaya ana hatlarıyla katıldıklarını, tahrik uygulanmaması gerektiği yönündeki iddiaya ise katılmadıklarını belirterek, savunma için ek süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığa savunma için ek süre vermek amacıyla duruşmayı erteledi.

Adliye önünde eylem

Adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu üyeleri adına gazetecilere açıklama yapan Avukat Gökçesu Özgül, Türkiye'de günde ortalama 5 kadının cinayete kurban gittiğini savundu.

Cinayet davalarının hepsinde aynı sebepler bulunduğuna dikkati çeken Özgül, "Aldattı, sinirlendim, eve para getirmiyordu' gibi bahaneler uyduruyorlar. Bunu bildiğimiz için Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) değişiklik yapılmasını, iyi hal ve haksız tahrik gibi nedenlerin kadın katilleri için uygulanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Özgül, Emine Yayla'nın davasında sona yaklaştıklarını belirterek, 23 Ocak'ta görülecek duruşmada sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılacağına inandığını kaydetti.

Maktulün annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ise acılarının büyük olduğunu, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Adapazarı ilçesinde şiddet gördüğü gerekçesiyle babasının evine taşınan 17 yaşındaki Emine Yayla, geçen yıl 12 Kasım'da eşi Süleyman Yayla tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement