Sanal Ortamda Hayvan Satışına Tepki - Son Dakika
Güncel

Sanal Ortamda Hayvan Satışına Tepki

Sanal Ortamda Hayvan Satışına Tepki

Muğla Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Başkanı Türkan Dağdelen, sanal ortamda canlı hayvan satışının engellenmesini istedi.

28.07.2013 11:47

Muğla Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Başkanı Türkan Dağdelen, sanal ortamda canlı hayvan satışının engellenmesini istedi. Dağdelen, sokak hayvanı sahibi olmak isteyen kişilere de petshop'lardan satın almamaları çağrısında bulundu.

Dağdelen, yurt dışından, yasa dışı yollarla, kötü koşullarda getirildikten sonra, bazı kişilerce, sanal ortamda, vergi vermeden satılan hayvanların, gerekli sağlık kontrolları ve aşıları yapılmadığı için bir süre sonra öldüğünü vurguladı. HAYDOST Başkanı Dağdelen, şöyle dedi:

"Hayvanların işkencesi getirildikleri ülkede başlıyor. Kapalı kutulara konulan hayvanlar, havasız, aç ve susuz bırakılıyor. Kaçak yollardan yurda sokuluyor. Daha sonra da sanal ortamda satılıyor. Bu hayvanları satın almak doğru değil. Yetkililerin sanal ortamdaki satışlara engel olması gerekir. Dalaman Bülüşlü Mevkii'ndeki hayvan barınağında yaşayan kedi ve köpeklerin çoğu sahipleri tarafından sokağa atılan eğitimli, cins ve insan dostu hayvanlar. Hayvan sahiplenmek isteyenlerin barınağımıza gelmeleri yeterli." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanal Ortamda Hayvan Satışına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement