Sanat Güneşi Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sanat Güneşi Kabri Başında Anıldı

Sanat Güneşi Kabri Başında Anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren İçin Ölümünün 14. Yıldönümünde Emirsultan Mezarlığı`ndaki Kabri Başında Anma Töreni Düzenlendi.

24.09.2010 16:30  Güncelleme: 16:32

Osmangazi Belediyesi ile Zeki Müren'in mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen anma törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ünlü sanatçılar Selami Şahin ve Nalan Altınörs, Bursa Türk Sanat Musikisi Derneği, Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği, Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı temsilcileriyle Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni temsilen bir grup öğrenci katıldı.

Zeki Müren adına Emir Sultan Camii'nde mevlit okutulacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Türk Sanat Müziği'nin duayeni Zeki Müren, geride bıraktığı sayısız eserle ölümsüzleşmiş usta bir sanatçıdır. Kendisini rahmetle anıyoruz" dedi.

Dündar bu yıl 7'incisi düzenlenen Zeki Müren'i anma gecesine de tüm Bursalıları davet etti. Kabir başında dualarla başlayan tören Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin kabre çiçek bırakmasıyla devam etti.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenecek Zeki Müren'i anma gecesinde konser verecek olan Selami Şahin ve Nalan Altınörs, Sanat Güneşi'nin mezarı başında duygusal anlar yaşadı. Mezar başında yüksek sesle Fatiha Suresi'ni okuyan Selami Şahin "Burada olmak benim için çok anlamlı, Zeki Müren'in benim hayatımda çok önemli bir yeri var. Onun gibi sanatçı bir daha dünyaya gelmez" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanat Güneşi Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement