Sancaktepe’de 17 Yıllık Hastane Özlemi Sona Eriyor - Son Dakika
Güncel

Sancaktepe’de 17 Yıllık Hastane Özlemi Sona Eriyor

Sancaktepe’de 17 Yıllık Hastane Özlemi Sona Eriyor

400 Yataklı Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yükselmeye Başladı

31.05.2011 11:41

Sancaktepe halkının 17 yıldır özlemini çektiği Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temeli atıldı. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılacak hastanenin 400 yatak kapasitesi ile hizmet vermesi planlanıyor.

Sancaktepe'de, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Sancaktepe halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. 74.582 Türk Lirası yatırımla tamamlanacak olan Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36.786 m² alan üzerine inşa edilecek. Hastanenin 29 Ekim 2012 tarihinde hizmete açılması hedefleniyor.

Bölgenin Sağlık Sorunlarını Çözüme Kavuşturacak

Yatırım ve projeleri ile İstanbul'a sağlık alanında çağ atlatan İstanbul İl Özel İdaresi, Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgenin sağlık sorunlarını çözüme kavuşturacak. Uzun süredir devlet hastanesi olmayışından dolayı sağlık alanında sıkıntılara maruz kalan Sancaktepeliler, artık kendi hastanelerinde tedavi olabilecekler. Kadın doğum, çocuk, fizik tedavi, ortapedi, kardiyoloji, beyin cerrahi, diş, mikrobiyoloji gibi birçok branşta sağlık hizmeti vermesi planlanan hastane; 73.582 Türk Lirası yatırımla hizmete hazır hale getirilecek. 10 ameliyathanesi, çocuk cerrahiden biyokimyaya kadar farklı alanlarda 21 polikliniği, 170 araç kapasiteli kapalı, 280 araç kapasiteli açık otoparkı ile Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi 53.335 m² kapalı alana sahip olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sancaktepe’de 17 Yıllık Hastane Özlemi Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement