Saros Körfezi Erikli'de Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Saros Körfezi Erikli'de Tartışıldı

Saros Körfezi Erikli\'de Tartışıldı

7 Mayıs 2012 Pazartesi günü Erikli Sahili'ndeki İşçimen Hotel'de Saros Körfezi ile ilgili bir dizi toplantı gerçekleştirildi.

07.05.2012 16:34

İlk toplantı saat 09.30'da, Sportif Turizm Kurulu toplantısı oldu.

Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı , Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Özcan, Edirne Kültür ve Turizm Şube Müdürü Aynur Erberk, Enez Liman Başkanı, Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcisi ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve turizm işletmecileri katıldılar.

Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu toplantı öncesi yaptığı konuşmada, Saros Körfezi'nin Keşan için çok önemli olduğunu belirterek, "Bugün burada bir dizi toplantı yaparak Saros Körfezi'ni değerlendireceğiz. Bu toplantılarda alınacak kararları ve ortaya çıkacak sonuçları değerlendirerek turizmimize yön vereceğiz. Burada sivil toplum örgütlerimizin de bu konulara duyarlılık göstermesi bizler için çok önemli" şeklinde konuştu.

Saros Körfezi'nin kısa bir tanıtımının sunumun gerçekleşmesinin ardından, 2011 yılında belirlenen 4 sualtı ve 11 su üstü spor alanıyla ilgili görüşler belirtildi.

2012 yılı programı içersine bu yerlere 7 yeni nokta daha ilave edilerek Saros Körfezi 2012 Yılı Sportif Dalış ve Su Üstü Spor alanlarına dahil edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

SAROS KÖRFEZİ EYLEM PLANI DA GÖRÜŞÜLDÜ

Günün ikinci toplantısı saat 10.45'te başladı. Bu toplantıya diğer üyelerin yanı sıra Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, İl Özel İdare Müdürü Ahmet Çetin'de katıldılar.

Bu toplantıda da Saros Körfezi Eylem Planı görüşüldü.

Toplantıda Mecidiye'de verilen son iki taş ocağı ruhsatının turizmi olumsuz yönde etkileyeceği belirtilerek bu konunun çözümü konusunda hareket edilmesi istendi.

SAROS KÖRFEZİ'NİN SORUNLARI DA TARTIŞILDI.

Günün son toplantısı saat 14.00'te yapıldı. Bu toplantıda Saros Körfezi'nin genel sorunları görüşülerek tartışıldı ve bunların çözüm yolları görüşüldü.

Bu toplantı da basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat sürdü.

Saros Körfezi ile ilgili gerçekleştirilen toplantılarla ilgili olarak daha sonra bir sonuç bildirgesi hazırlanarak basına verileceği de açıklandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saros Körfezi Erikli'de Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement