SAS, Visual Analytics Çözümü ile Çığır Açıyor - Son Dakika
Güncel

SAS, Visual Analytics Çözümü ile Çığır Açıyor

SAS, Visual Analytics Çözümü ile Çığır Açıyor

SAS® Visual Analytics ile milyarlarca satırlık veriyi saniyeler içerisinde analiz etmek mümkün

20.03.2013 10:33

İş analitiği ve iş zekası alanında öncü çözümler sunan SAS'ın yeni çözümü SAS® Visual Analytics ile kurumlar istatiksel analizlerini, gelecek tahminlemelerini ve stratejik raporlarını her boyuttaki veri ile saniyeler içinde alabiliyorlar.

Milyarlarca satırlık veriyle dakikalar, hatta saniyeler içinde analitik hesaplamaları mümkün kılan SAS® Visual Analytics çözümü içerisindeki otomatik grafik oluşturma algoritmaları sayesinde en uygun grafiğe otomatik olarak karar veriyor. Kullanım kolaylığı ile de diğer çözümlerden ayrılan SAS® Visual Analytics ile kullanıcılar raporları ve modelleri oluştururken ileri analitik ya da iş zekası bilgisine ihtiyaç duymuyorlar.

SAS® Visual Analytics'in iş zekasını analitikle destekleyen bir karar destek çözümü olduğunu vurgulayan SAS Türkiye Genel Müdürü Hakan Erdemli, yeni çözümleri hakkında şunları söyledi: "SAS® Visual Analytics çözümümüz henüz çok yeni bir çözüm olmasına rağmen The Forrester Wave'ın 2013'ün ilk çeyreğinde yayınladığı "Büyük Veri ve Tahminsel Analitik" raporuna* göre şimdiden pazardaki en güçlü çözüm olmayı başarmıştır. Ölçeklenebilirlik özelliği ile SAS® Visual Analytics, veri görselleştirme ya da gerçeğe dayanan kararlar verebilme adına analitiğe ihtiyaç duyan her kurum için mükemmel bir çözüm. Kullanıcılar "ne oldu" sorusuna ek olarak "neden oldu" ve "gelecekte ne olacak" sorularının cevaplarına saniyeler içinde ulaşabiliyorlar. Amacı aldığı raporlarla hızla öngörü sağlayıp stratejik kurumsal kararları alabilmek ve sektörde rakiplerinden bir adım öne geçmek olan her kurumun bu çözümle hedeflerini yakalayabileceği düşüncesindeyiz."

SAS® Visual Analytics'in mobil uygulama özelliği sayesinde İpad® ya da Android tablet üzerinden en güncel verileri içeren raporlara ya da grafiklere anında erişebileceklerini belirten Erdemli, bu sayede karar verme mekanizmasının son derece hızlı ve sağlıklı işleyebildiğine dikkat çekti.

Self-servis raporlama özelliği sayesinde iş kullanıcıları bilgi teknolojileri birimlerine bağlı kalmadan kendi seçtikleri değişkenlerle istedikleri raporları saniyeler içinde hazırlayabiliyorlar. SAS® Visual Analytics ile haftalar süren veri hazırlığı ve sorgulama süreçlerinin kısalması, kullanıcıların tüm veriyi gözden geçirerek çok hızlı bir şekilde incelemelerini sağlıyor.

Departmansal donanım platformlarını desteklemenin yanı sıra, yeni grafik ve analitik özellikleri bulunduran SAS® Visual Analytics, aynı zamanda tahmin, çoklu görsel modelleme, çoklu görseller arası etkileşim, dinamik filtreleme ve yeni görselleştirme özelliklerine sahip.

Kurumların SAS® Visual Analytics'i tanımaları için en iyi yol, ilk elden tecrübe etmeleridir. SAS, bu çözümü müşterilerinin denemeleri ve daha fazla bilgi sahibi olmaları için online ortamda sunuyor; kullanıcılar http://www.sas.com/offices/europe/turkey/software/visual-analytics/overview.html linkinden SAS Visual Analytics'i kullanarak raporlar hazırlayabiliyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SAS, Visual Analytics Çözümü ile Çığır Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement