Şehit Jandarmalar İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şehit Jandarmalar İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi

Şehit Jandarmalar İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi

Diyarbakır Sur'da girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş ve Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız için tören düzenlendi.

11.01.2016 14:53

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçlerimiz arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde, Jandarma Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız ise olay yerinde şehit düştü.

Şehit Jandarmalar için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde bir tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehitlerin aileleri ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehitlerin naaşlarının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. 7. Kolordu Komutanlığı'ndan Üsteğmen Burak Tunç Bilek birlik adına yaptığı konuşmada son dönemde bölücü terör örgütünün, ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Üsteğmen Bilek konuşmasına şöyle devam etti:

"Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla, görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin değerli aileleri, bizler de sizler gibi, en yakınını kaybetmiş olmanın acısını yaşıyoruz. Şehitlerimiz, sizin olduğu kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizim de aile üyemizdir" dedi.

Konuşmanın ardından şehitlerin ruhuna Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından dualar okundu. Törenin sonunda şehitlerin naaşı defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şehit Jandarmalar İçin Uğurlama Töreni Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement