Şehre Meydan Okuyorlar - Son Dakika
Güncel

Şehre Meydan Okuyorlar

Şehre Meydan Okuyorlar

Kent koşullarında insan vücudunun yeteneklerini en verimli şekilde kullanıp sınırlarını da zorlayarak, belirli bir noktadan başka bir noktaya hızlı bir şekilde ulaşmayı esas alan parkur sporu, Aydın'ın Çine İlçesi'nde gençlerin ilgisini çekmeye başladı.

14.11.2014 10:24

Kent koşullarında insan vücudunun yeteneklerini en verimli şekilde kullanıp sınırlarını da zorlayarak, belirli bir noktadan başka bir noktaya hızlı bir şekilde ulaşmayı esas alan parkur sporu, Aydın'ın Çine İlçesi'nde gençlerin ilgisini çekmeye başladı.

Genellikle Fransa'da yaygın bir şekilde yapılan, önüne çıkan engelleri en hızlı ve etkili biçimde aşarak haraket etme sanatı olan parkur sporu, Türkiye'de de hızla yayılmaya devam ediyor. Engelleri aşarken koşma, zıplama, tırmanma ve düşme tekniklerin kullanıldığı parkur sporunu amatör olarak yapan 16 yaşındaki Çineli İbrahim Ayaz, bu sporu çok sevdiğini ve gün geçtikçe gelişme kaydettiğini söyledi. Özel bir techizat ya da alana ihtiyaç olmayan parkur sporunu televizyon aracılığı ile tanıdığını belirten Ayaz şöyle dedi:

"Arkadaşım Yiğitcan ile bu sporu amatör olarak yapıyoruz. İhtiyacımız olan tek şey doğal ya da yapay engeller. Hiçbir ustadan yardım almadık. Hareketleri ve becerileri kendimiz öğrendik. Parkur sporu çok eğlenceli. Bir kaç hareket öğrendik, bu hareketleri uygulayarak şehirdeki engellerin üzerinden, altından ve arasından çok çabuk bir şekilde geçebiliyoruz."

TEHLİKELİ SPOR

Bu sporun çok tehlikeli olduğunu da belirten Ayaz, ancak buna rağmen bu spordan vazgeçmeyi düşünmediğini söyledi. Parkur sporuna arkadaşlarının da büyük ilgi duyduğunu belirten Ayaz, ileride bu sporu yapanların çoğalmasıyla birlikte parkur şovları düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

12 yaşındaki Yiğitcan Kip de, parkur sporuyla ilerde daha büyük engelleri aşmak istediğini söyledi. Kip, bu sporu yapabilmek için öcelikle güç, denge, esneklik, çabukluk ve akıcılığın geliştirilmesi gerektiğini belirtip, "Korkusuz ve sakin olabilmek de önemli" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehre Meydan Okuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement