Şereflikoçhisar Kaymakamı, CHP'nin Mitingi İçin Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Şereflikoçhisar Kaymakamı, CHP'nin Mitingi İçin Suç Duyurusunda Bulundu

Şereflikoçhisar Kaymakamı, CHP\'nin Mitingi İçin Suç Duyurusunda Bulundu

Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde yaptığı miting ile seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Kaymakamlık Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

01.06.2011 15:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 30 Mayıs'ta Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde yaptığı miting ile seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Kaymakamlık Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun 12 Mart 2011 tarih ve 186 sayılı kararında 'İlçe Seçim Kurulu'nca gösterilecek yerlerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasaktır' ibaresinin yer aldığını hatırlattı. Şereflikoçhisar'da partilerin açık hava toplantısı ve miting gibi etkinliklerini Ekici Mahallesi Pazar Sokak'taki eski pazar yerinde yapması yönünde İlçe Seçim Kurulu kararı bulunduğunu belirten Kaymakam Kürklü, CHP İlçe Teşkilatı tarafından 30 Mayıs'ta düzenlenen mitingin, Tuzgölü Meydanı'nda yapıldığını hatırlattı. Mitingle yasalara ve hukuka aykırı olarak seçim propagandası yapıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu nedenle CHP İlçe Teşkilatı tarafınca 30 Mayıs'ta Tuzgölü Meydanı'nda yasalara ve hukuka aykırı yapılan açık hava toplantısı ve seçim propagandası nedeniyle, haklarında seçim yasaklarını ihlal etmekten ve Seçim Kanunu'na muhalefetten dolayı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. " - Ankara/ Sereflikoçh

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şereflikoçhisar Kaymakamı, CHP'nin Mitingi İçin Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement