'sesi Güzel Müezzin, Ezanı Kendisi Okuyacak' - Son Dakika
Güncel

'sesi Güzel Müezzin, Ezanı Kendisi Okuyacak'

\'sesi Güzel Müezzin, Ezanı Kendisi Okuyacak\'

Yeni Adana İl Müftüsü Arif Gökce, merkezi ezan uygulamasında değişikliğe gideceklerini, sesi güzel müezzini olan camilerde merkezi ezanı kaldıracaklarını, tarihi bir reforma giriştiklerini söyledi.

08.01.2012 12:33

Yeni Adana İl Müftüsü Arif Gökce, merkezi ezan uygulamasında değişikliğe gideceklerini, sesi güzel müezzini olan camilerde merkezi ezanı kaldıracaklarını, tarihi bir reforma giriştiklerini söyledi.

Müftü İsmail Canbolat'ın Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirliği'ne atanmasıyla boşalan Adana Müftülüğüne atanan Arif Gökce, görevi devraldıktan sonra ilçe müftüleriyle toplantı yaptı. Yaklaşık 4 saatlik toplantıda konuşan Müftü Arif Gökce, yönetim anlayışının, 'kaynağını gökten alan' 4 temel ilkeden oluştuğunu söyledi. Gökce, "Yönetim ilkemiz, istişare-dayanışma, adalet, emaneti ehline verme, iyiliği ayakta tutma, kötülüğü engellemektir" dedi.

Müftü Gökce, teşkilat çalışanları arasında 'tarihi reform' sayılan uygulamaları hayata geçireceklerini dile getirirken, il ve ilçe müftülükleri koordinasyon ve takip bürosu kuracaklarını, sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık vereceklerini, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler üreteceklerini söyledi.

SESİ GÜZEL OLAN MÜEZZİN, EZANI KENDİSİ OKUYACAK

Gökce, teşkilat ve vatandaşlar arasında tartışma konusu olan merkezi ezan konusunda da değişikliğe gideceklerini açıkladı. Gökce, "Sesi güzel olan imam ve müezzinler, görev yaptığı camilerde ezanı kendileri okuyacak. İmamlarımızın cemaatlerine bizzat kendilerinin vaaz vermesini önemsiyoruz" dedi.

Toplantıda ayrıca müftülük personelinin performansının artırılması konusunda bilgisayar kursları düzenlenmesi, elektronik belge takip sistemi oluşturulması, personel bilgilerinin güncellenmesi, vatandaşa güleryüzlü davranılması, mesai arkadaşlığının yanı sıra aileler arası karşılıklı ziyaretler ve sohbetlerin yapılması kararlaştırıldı.

Her türlü mezhep, meşrep, grup, hizb, mensubiyet, klik, sendika, hemşericilik, kayırmacılık ve benzeri düşüncelerin kuruma sokulmaması, 'kardeş olma bilinci' içerisinde hareket edilmesi istendi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'sesi Güzel Müezzin, Ezanı Kendisi Okuyacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement